Blogger templates

Alia entering her third year. Thank U Allah.


Today so heaven. Pasal pergi kerja jalan tak banyak kereta, plus parking tak susah sebab ramai orang cuti. Kalau hari-hari mcm ini, keluar rumah 10 minutes before 7.30am pun sempat lagi nak punch in. Eheh.

Kakak tak banyak ragam pergi sekolah hari ni. Maybe penat sangat sebab aku dukung masuk stroller-masuk kereta-keluar kereta-cikgu dukung masih lagi dengan mata tertutup. Penat sbb semalam naik bas 2pm from Johor, sampai Serdang 5pm. Malam keluar lagi teman hubster fetch cousin dia yang sesat barat kat Shah Alam nun. Huh. 

Oh. Maaf ye geng kacik. Aku tak dapat join potluck pasal balik rumah emak ada urusan sikit. Jgn la sebab ni kau takmo geng aku lagi. Ye?. :|

Ikut kalendar Islam, 16 more days kakak will turn 3. Alhamdulillah. Makin besar anak dara ayah & mummy ni. Makin banyak akal. Makin pandai bercakap dan menjawab. Cuma ada juga lah perkara-perkara yang ayah & mummy kurang senang sikit dengan perangai-nya tu. Insya-Allah ayah & mummy akan cuba baiki from time to time. Budak budak, cepat sangat absorb apa yang dia lihat dan dengar.

Semalam, as soon as the bus reached, terus pandang atok and said, "Atuk, bas dah sampai, Kaisya balik dulu ya. Salam". Haha. Mana entah dia belajar. Aku tak notice tapi nenek call dan cerita. Proud of you kakak sebab dah boleh cakap proper dan susun ayat yang boleh kata sempurna bunyinya. Alhamdulillah.

Sekolah pun sokay setakat ini. Semalam ada majlis Ihtifal dan hari keluarga, tapi tak dapat datang juga. Tak apa lah, next year masih ada. Aku dan husband dah setuju nak teruskan letak kakak kat situ, until next year. Umur 4 tahun nanti baru fikir nak tukar tadika lain, satu tempat dengan adik dia, Insya Allah. Eceh.

Ok. Sebelum aku terus merepek dengan benda bukan-bukan, lebih baik stop dulu. Happy holiday utk semua yang ber-holiday termasuklah si adik berdua kat rumah tu. Juga khas untuk emak tersayam sangat yang bakal bercuti sepenuhnya dari kerjaya selepas almost, err 30 years?. Selamat jadi pesara yang berjaya ye mak. I ♥ YOU. :)


4 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

bluerkkkk!

Ana Lyana said... Reply To This Comment

happy 3rd year alia..:) byk ragam mak ayah pun pening plus kdg2 nak gelak pun ada..

antalya said... Reply To This Comment

ada besday party tak??? kemaruk nk pi besday party bebudak ni wakakaka

aziyana said... Reply To This Comment

happy 3rd years alia...moga membesar menjadi ank yg solehah dan membanggakan

Post a Comment