Blogger templates

Kakak & Cake yang comel ^___^

To be honest, aku adalah lebih dari 10 kali type-erase-type-erase tajuk entry kali ini.

Kerja sangat banyak. Semua mahu today. Bagi pagi, before lunch nak kena feedback. Bukan satu. Bukan dua. Being me yang memang tak pandai nak menjawab, aku iya-kan saja lah. Yang penting, ada entry baru dulu dalam blog. Baru starts the work. Mwehehe.

Alhamdulillah semalam appointment ENT kakak went well. Walaupun session bertegang urat 3 doctors and a mummy yang pegang dari hujung kepala hingga ke hujung kaki. Hanya untuk  check keadaan telinga dia. Fuh. The doctors semua geleng kepala. Kuat sangat kudrat dia compared to age yang baru nak masuk 3 tahun. 

With mummy. Dec 2011. Kampung Daun, Bandung Indonesia.

So far both ears nampak normal. No more swollen and luka-luka. Thank you Allah. So after this kakak kena jauh dari virus-virus selesema dan batuk. Huh. Duduk di taska, how far can we make sure kakak tak kena penyakit-penyakit mcm itu. Apa yang kami buat sekarang, once a day kena makan multivitamin. Itu pun secara senyap-senyap masuk half dalam susu jam 6 petang. Half lagi jam 8 malam.

Trick takkan berjaya if masukkan sekaligus 2.5ml dalam satu botol susu. Dia boleh detect dalam rasa susu. Punyalah dahsyat deria rasa dan bau anakku ittew.


Cerita tentang baking, memang lama dah aku kurangkan projek baking due to health constrain. Usia dah lanjut, so keadaan fizikal pun kadang kala tak mengizinkan aku untuk kerja lebih-lebih. I love fondant *tiba-tiba*. 

Dan kini, aku rasa aku kena stop all those baking project for a few months. Especially project-project mega dan bertaraf lima bintang *perasan*. Eh, anything-lah related to baking. Kofkofss. 


Or. Maybe kalau ada yang interested untuk aku buat cake, just inform me first, IF kesihatan mengizinkan, i will do it for you. And oh, keputusan ini bukanlah disebabkan oleh bertambahnya persaingan sihat dikalangan warga Putrajaya, kehkeh. This is all about health. 

Insya-Allah as health goes well, dapur will be open as usual. :)


8 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

kehkehh,
dah berusia yer sifu baking aku ni?
bawak2 berehat je lah yer..
aku pun risau ko bt keje berat2,patah riuk tulang2 tu, seram jee

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@nanonano mcm melampau je statement mu tao
mana nk patah riuk
bukan aku angkat mixer atau oven tu sambil baking
kehkehhhh

sharEna said... Reply To This Comment

masok umur 30-an seme ada masalah kesihatan meh? hewheww....OK aku dah tak rasa spt alien skrg =P

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna ngeh ngeh
biasa lah kan dah tua-tua mcm ni
hopefully by end of next year, dh boleh start back the business
doakan ye babe
:)

Hany said... Reply To This Comment

selamat merehatkan badan my frenzzzz....

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Hany TQ sayam! :)

antalya said... Reply To This Comment

paling penting tumpu sepenuh perhatian pd alia. kannnn

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@antalya haha
statement mu Yun macam aku nak resign pulak khennn
tak larat babe nak sepenuh perhatian
makin lama makin BAIK SANGAT sampai x lalu aku nk marah/cakap apa-apa
sp bersabar ajela
kehkeh

Post a Comment