Blogger templates

Christmas Eve at Templer Park. Then Ke IKEA kite!.

Well well. Dapat jemputan dari ex-officemate utk open house Christmas and makan-makan for house warming. Nun jauh di Templer Park sana. Gagah juga datang sebab nak meraikan sebab dulu time dia masih bekerja, selalu sangat masak for us. Cheese cake la, vadey la, capati la, any food related to Indian.

Oh, she's Indian but celebrating Christmas, instead of Thaipusam.

Amazingly, the road was too smooth and the toll also got rebate. I like. Husband kata kalau hari-hari public holiday mcm ni sesekali dia kasi palang toll tu buka je lagi senang. He means free toll haha.

But for sure tak boleh. Rugilah depa nanti. 1 hari punya toll boleh cover bonus banyak bulan tao. Hikhik.

Semua gambar nampak belakang sebab budak-budak lagi suka hadap pokok kerismes dr hadap camera aku


Biasalah. Budak-budak peghak mana pernah jumpa pokok kerismes. Haha. Habis dibelek sana, dicabut sini. Kakak lagi la, kejap-kejap, mummy mana guitar. Mana soksofon (saxophone). Mana feri (fairy). Tangan tak diam mengutil itu ini. Nasib baik semuanya plastic so that I tak perlu risau pecah. Haha.

Btw I is jeles dengan rumah beliau. Full stop.

Lunch time, we served with nasi tomato dengan kari kambing without santan nyums!, ayam kurma, salad and sayur campur. Eh. Kitorang makan sebab 100% sure dia tak makan vavi. She's vegetarian at all. Well, selagi tak rasa was-was I think nothing to be worry. 

Then petang sikit kitorang say bye-bye. Dari nak balik terus I insist hubby untuk pergi IKEA. Lama gila tak pergi. The very first time was during my first pregnancy. Lepas tu tak jejak dah sebab husband memang sensitive gila dengan tempat tu. Haha.

We're not lucky at all. Dah la tersangkut dalam jam dari 1 Utama, then tak perasan minyak kereta tinggal two lines. Kalau berkelip-kelip memang confirm kena tolak kereta tu sebab aku yg paksa dia pergi situ haha. But still bernasib baik lah pasal Allah masih nak tolong. Jumpa petrol station, pump then kitorang managed to get parking dalam Tesco. Itu pun RM10 parking fee. Terkejut mak. 


Atas ni adalah di antara barang yang berjaya dibawa keluar dari IKEA. Ada 2-3 barang lain yang rasanya mcm tak sesuai masuk gambar like Bolmen Toil etc etc. The most worth to buy was the food saver. 17pcs RM14. To tell about quality, I have no idea at all sebab pagi ni baru pakai sebiji untuk tapau kuih pau yang dikukus di rumah. And of course janganlah kau bandingkan material dia dengan Tupperware. Of course Tupperware's win. Sebab dia mahal. Eheks!.

Eh eh. As usual lah, kakak pergi mana-mana pun confirm ada barang dia bawa balik. Tak kuasa nak marah-marah dah. And this time dia bawa balik kuda putih ni. Sempat lagi masa di cashier counter dok pegang-pegang mouse and said, "Mummy-mummy comellah mouse. Horse kakak takde kawan". 

Arghhh. Tensi. This time rasa nak jerkah je tapi sabar lagi.

Aku jawab, "Tak boleh. Mouse busuk nanti kotor rumah kita". Dan drama pun berakhir. Pheww.

Malam tu semua tidur nyenyak tak sedar hape sebab penat sangat berjalan. Kakak sampai ke sekolah masih tido nyenyak sampai ternganga-nganga mulot. Tak comel tao. Hish.



0 busy bees:

Post a Comment