Blogger templates

Hasil Pemanggang Ajaib



Ya. Lama dah sebenarnya si pemanggang ajaib ni ada dalam koleksi. Baru beberapa kali guna dan hasil pertama was the aglio olio with grill chicken tuw. Few month back, kot?.

Actually, plan semalam petang nak masak nasi + asam pedas + telo dadar sahaja. Tapi bila dah sampai rumah, teringat-ingat pula gambar dalam blog Dayu & Xeea. Hishhh berhantu betul gambar tu. Haha. Terus tukar menu. 

Instead of salmon, aku tukar pakai cod fish pasal itu je yang ada. No seafood sebab this week tak ada in stock. Maka jadilah cod fish + veges platter. Mwehehe. Plus sausage di situ. :P

Apa yang dapat aku simpulkan is, dish ni yang buat dia super sedap adalah dia punya sauce. White sauce tu adalah kachang nak buat dan sedap sampai menjilat jari. Cuma cepat muak, husband kata. Alah, muak pun tetap juga licin pinggan dia. Kehkeh.

Oh semua di atas adalah grill without oil yerp. Termasuk that sausage. Sangat healthy eating kan. Hehe. So kepada yang nak diet boleh la dapatkan this pemanggang as one of source untuk mengurangkan penambahan lelemak. Hihiks!.


7 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

selalu x jd nk beli pemanggang ni sbb dah ade tefal. tp asek seme update makan sedap2 gini...arghhh..mane blh tahan hahaha

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna Beli je weh kalau dah mengidam tu
karang baby mu menjejes2 ayaq liuq haha
sekarang kat groupon ada offer rm88 tak silap
cap happy call

Norhidayu Abdullah said... Reply To This Comment

ye..white sos tu yg penting
kalau xde mcm kurang syiok
nasib baik senang nak buat

aziyana said... Reply To This Comment

daku pun teruja gak..huhuhuhu terus inform hubby smlm nk beli pemanggang ajaib

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Norhidayu Abdullah Yup, tp aku punya sauce a bit likat
maybe sbb aku buat pakai sukatan ikut suka
x amik resepi tp tetiba nak buat kan
gitu lah jadinya haha

btw thanks share recipe

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@aziyana Yana silalah beli ya
pasti tak rugi hehe
kita dulu ala-ala terpaksa beli
sbb makcik yg jual
sekarang ni rasa tak rugi belu wpun terpaksa hehe

selamat memanggang eh yana
:)

nanonano said... Reply To This Comment

hoihh nkg beli ptg ni jugak!

Post a Comment