Blogger templates

Mother & daughter bonding time

As-salam.

To be honest, masa berkualiti antara aku dan Alia sangat limited. Selalunya weekend saja lah ada lebih sikit. Itu pun kalau aku tak malas nak layan dia. Hakhak. Bukan apa, kadang-kadang perangai tu ada lain macam sikit smpai kasi aku hot. Biasa kalau jadi macam tu, aku diamkan diri dan lari masuk bilik. 

So on weekeday kalau balik cepat, selalunya aku ajak dia masak sama-sama. Tapi bukanlah maksud aku masak lemak cili api, atau asam pedas mahupun kangkung goreng belacan. Yang simple-simple dan tak renyah. Maklumlah, sejak ada orang protes makan dan diet kaw-kaw dalam rumah ni, aktiviti memasak adalah sangat mem-boring-kan. Sebab tak tahu nak masak apa, cuma utk dua perut comels ini. Kihkihkih.



Latest activity was, buat roti bakar. ROTI BAKAR je pun. Miahaha. Semua roti tu aku susun dalam tray. Letak atas study table dia. Aku suruh dia cetak satu-satu pakai cookie cutter. Ikut suka dia lah nak design apa. Lepas tu, dia tabur cheese, then gula sikit. Berkecah meja tu biasa ah kan. 



Dah siap semua, aku masuk dlm oven. Bakar 10 minit. Ting!. Siap terus makan panas-panas.




Burrrrp. Cukup ah tu dinner for two. Nak masak berat-berat tak kose ah mak setakat nak isi perut dua orang. Alia pun bukan nak makan sangat kadang. Main-main je lebih. Unless dari school dia request nasi, haa yg tu wajiblah masak. Memang betul-betul lapar lettuw.


3 busy bees:

mun said... Reply To This Comment

wah bestnye lah kalau ader anak pompuan leh masak masak macam nih....

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@mun haha. nampak remeh je kan tp kadang activity tu yg buat dia happy. so ikutkan je lah asalkan dapur yang kecah sangat. :))

cira said... Reply To This Comment

Atas roti tu alia letak ape... Hihi

Post a Comment