Blogger templates

Wishlist terbesar dalam hidup.

At least yang paling besar dalan hidup sehingga waktu ini. Di usia menjengah angka 30.

Alhamdulillah. Wishlist yang terpaksa kita drag dari tahun 2010 akhirnya terlaksana dua tahun kemudiannya. Itu pun dah hujung-hujung. Syukur. Perancangan Allah itu sangat hebat. Apa yang kita inginkan mungkin bukan yang terbaik untuk kita pada waktu itu. :)


Actually, kita-orang (me & husband) baru balik dari meninjau tapak bakal tempat berteduh. Alhamdulillah wa syukrillah. Bila memang sudah smpai masa, semuanya berjalan dengan smooth. Walaupun pada waktu itu decision dibuat dalam situasi terburu-buru dan keadaan kewangan yang tak berapa nak kukuh. Alhamdulillah Allah help us by making the journey easy. At least, ada la tempat nak korek-korek savings untuk bayar itu ini. Hikhik.

Now kita-orang (refers to hubster) telah men-stop-kan semua aktiviti holiday yang memerlukan belanja besar for one - two years, at least, sebab dia nak kumpul duit untuk renovation. Ecewah!. Tiang rumah pun belum tegak dah berangan sampai ke awan ye dop?. Kehkehkeh.

Above all, I would like to thank Allah, families for their continuous support, hubster for making our dream comes true, and also kakak for bringing the joyful to our life. Yelah. Orang kebanyakan macam kami, ini pun sudah dikira impian jadi kenyataan tau yu olls!.

Again, Alhamdulillah. Lepas ni dah boleh proceed wishlist lain pula. And of course lah, salah satu (or dua?) nya is my dream kitchen cabinet and built-in oven. Merah-hitam, for sure. Hiks!. Jangan pengsan ye bang!.




10 busy bees:

mun said... Reply To This Comment

syukur alhamdulillah....rezeki kamu...rezeki kami entah biler lah pulak dahle rumah makin mahal

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@mun Alhamdulillah, sama-sama kita bersyukur. Rezeki kita benda fizikal mcm ni, rezeki Mun bakal baby dlm perut tu. Take care :)

MaR said... Reply To This Comment

besnyer ann....bile lah mar dapat merase dok umah sendiri lak.....

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@MaR Alhamdulillah. Insya Allah ada rezeki Mar nanti. :)

sharEna said... Reply To This Comment

auwww...x sabar nk berjiran...boleh merasa kek setiap minggu ork?hahahaha

Maria Rajab said... Reply To This Comment

syukur..eh mu pindah dekat umah ena ke?jeles...

nanonano said... Reply To This Comment

aku xsbr nk merasa menumpang bilik tetamu ko yg ala2 kt pantai tu, hahahahha *ni kali ke brape puluh aku ulang ntah* blurrrgghhhh

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna Insya ALLAH. Dekat je tu kan kalau mu nak kasi lauk pauk makan malam ke aku. Miahaha

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Maria Rajab Alhamdulillah Maria. Rezeki kitorang dah sampai agaknya. Hehe. Takdelah dekat beno, cayelah mu cakap Ena tu. Hikhikk

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@nanonano Ah aku dah bosan dengar mu mention pasal bilik tetamu ala pantai tu. Haha. Itu berangan zaman dulu. La ni idea tu takde dlm kepala.

Post a Comment