Blogger templates

Own Rambling

Lama blog ni menyepi sebab tuan punya tak ada hati nak update. Walau tajuk entry berkepuk dalam kepala namun ianya tak menjadi hasil penulisan. 

Namun, adegan pagi tadi betul-betul mencuit hati. Jam 7 pagi. Alia masih dalam lena. Aku kejutkan.

A : Sekejap lagi lah mummy. Baru sampai ni <--- bercakap sambil mata terpejam.
M : Siapa yang baru sampai?. Sampai mana?
A : Hong Kong

Kah kah kah.

Anak aku teringat Hong Kong sampai terbawak-bawak dalam mimpi. 

Malam sebelum tu, aku dengan si bapak-nya kan bising-bising pasal nak rebut the-so-called-free-seat dari pakcik AA ittew. So sambil bincang-bincang sambil tulis-tulis sambil cakap-cakap. May be dari cakap-cakap tu dia dengar dan lekat kat kepala. Masuk terus dalam mimpi. 

Sorry lah kakak. No HK ticket utk awak for the time being. Next time mummy tak tahu. Kena tanya ayah. Hak hak.

Budak yang mimpi-nya tidak menjadi kenyataan hahaha

10 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

kemain awok kakak, smpai kew hong kong saneeeeee...

oihhh blog aku lg lerr,,,berkulat dah pon nak nunggu tuan dia updet, kehkeh

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@nanonano sbb konon HK tiket return murah gila..katanya..rupanya indah khabar dr rupa kehkehkeh

lylieiqmal said... Reply To This Comment

la..pandai nya...hihihi..bawak la Alia g Disneyland Hong Kong Ann! mesti dia suka!. Kalau ade rezeki nk jugak bawak anak2 ke sana!

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

kena jugak tu beli tiket pergi hong kong dah mimpi2 kakak. hehehe

ღnFashyaღ said... Reply To This Comment

Sebut HK aku teringat masa induksi, ade sorang lecturer belajar kat HK, asik dok mention HK itu, Hk ini, blablabla HK, asik sebut HK je. Last2 kitorg panggil di HongKong HAHAHA.

Kakak, nanti study kat HK lah. Pakcik tu cakap HK best.

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@lylieiqmal memang berniat nak bawa tp maybe bukan tahun ni la Lylie. In sha Allah nanti kalau ada rezeki. :)

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@NURUL JAMIAN Hahaha. kalau gitu aku pun nk mimpi babe. Hik hik.

Smlm tunggu AA tix pergi HK ingatkan murah, tp tak jugak. Frust disitu haha.

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@ღnFashyaღ Haha terus kena panggil HongKong?. Kesian. Kalau kasi short HK sedap sikit. Hahaha.

HK ada tempat study meh?. Ok nak google. Haha mak exaggerate!

deena awanis said... Reply To This Comment

hamboi kakak..mimipi sampai ke hong kong!

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@deena awanis ahaha. Deena, kakak kan over! :D

Post a Comment