Blogger templates

Playgroup Alim Kids

As-salam.

Actually dari last two years aku eyeing about Alimkids Playgroup ni. Sebab utama ialah, masa tu Alia masih di bawah jagaan babysitter, and dia sangat penakut dengan orang. Tak mahu mix around walaupun dengan orang yang selalu dia jumpa.

Satu-satunya playgroup yang paling hampir adalah di area Bangi. Erghh, untuk bangun pagi dan drive berdua ke Bangi adalah sesuatu yang agak mustahil pada masa itu. So berhenti berharap sekejap.

So, Jumaat lepas gatal tangan browse web Alimkids. Surprisingly, dah ada branch yang buka these playgroup dekat Putrajaya. Hohoho. Terus i olls capai hp dan sms no yang ada dalam tu. Tak sampai 5 mins Teacher Wani reply. Diorang ada preview class keesokan harinya. 

I olss terus kata setuju. Hakhak.

Kerjatangan pertama di Alimkids Playgroup - with mummy's help for sure!

Alia as usual, sejak masuk tadika ni excitement dia melebih-lebih sikit. Asal Teacher minta bantuan, dia yang sokmo kedepan. Kalau tak Alia, mesti si Aisya - geng baru jumpa dalam Playgroup. Dua-dua sebaya - sama tinggi - beza rambut je.


Paling best, Teacher converse both in English & Malay. Mostly in English la. Budak-budak tu semua kemain lagi, angguk-angguk macamkan faham. Kahkah.Tapi best la, aku kagum betul tengok orang yang boleh interact well with kids, yang boleh ambil hati and make them laugh. Sebab aku fail bab tu hahaha.

Lepas nyanyi-nyanyi, main-main, lukis-lukis, gunting-gam-tampal activities, around 1 hour class pun tamat. Berebut-rebut semua nak salam and kiss Teacher sebab nak dapatkan habuan which is gambar bebudak Boboiboy tu. Haha. Kids will always be kids.

Kakak dapat YAYA. Yeay!.

Lepas ittew, snack time for the kids. Yippie!. Every single class Teacher will provide snacks. Semua nampak kelaparan dan enjoy makan walaupun cuma coco crunch, biskut merry dan vitagen. Dah penat melalak semua pakat-pakat lapar kot. Kehkeh. Masa ni semua dah boleh mingle around except dua budak lelaki yang dari mulanya macam tak berapa selesa dalam class tu. Biasalah hari pertama. Macam first day masuk sekolah jugak kan.


Kemungkinan besar, aku nak enroll kan Alia dalam playgroup ni. Excited kemain sampai kerumah dia dok nyanyi-nyanyi lagu yang Teacher ajar. Satu yang aku rasa bagus tentang Alia is, dia cepat tangkap apa orang cakap. Ingat dan lekat dalam kepala. That's why bahaya kalau dia dengar benda/bahasa bukan-bukan. 

Aku rasa semua budak mmg mcm tu. Dan ini bukan sesi puji anak sendiri. :|


Dan pengakhiran untuk cerita ini adalah seperti gambar di atas.

Haha. Mummy & ayah lupa that day hari Sabtu. Shopping groceries tak hengat bila nak bayar baru perasan no plastic bag. Bag 20 cent/pieces so ambil 5 pieces sbb nak jimat. Kahkah. Lebihnya kakak tolong riba yer. :D  

15 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

tembam gler ah kakak skrg, mkn pavlova kah?? kahkahh
hoihh bestnye, mane nk carik kt kuantan? mcm nakkkkk jugak, cer ko tlg gugel, ade x kt ktn :p

sihatbyMAMAELLY said... Reply To This Comment

macam best la ann..elly tengah riki2 gak sekolah untuk isya.tp plan nak masuk umur dia 4 tahun la. kat bandar kinrara pun ada..ok la kot..thanx ye bg info nie

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@nanonano Haha. Melampau ah makan pavlova terus mok-mok gitu kan.

Btw babe, ni contact no Kuantan branch,
Kuantan *new*
Please contact Liyana 013 4315097

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sihatbyMAMAELLY Alimkids ada playschool eh?. Tak tahu pulak Elly sbb area sini mmg tak ada rasanya. Mmg byk school accept budak 4yr. Takpe, tahun depan boleh school dah. :)

antalya said... Reply To This Comment

alia montel

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@antalya haha. montel dan boncit. :)

Jehan Najib said... Reply To This Comment

dia pangku tepung ke tu? mujur tk terburai. heheheheh

sharEna said... Reply To This Comment

cam best jer...boleh ke klu Naurah nak join? bg la details weyhhhh..mmg tgh mencari sbnrnya..

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Jehan Najib Ha'ah dia pangku tepung, gula, biskut and maggi hakhakkk..

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna Firts class nampak best la. Hopefully it will long lasting hehe. esok i olls try carikan yg dekat dgn area rumah mu eh. hr ni x sempat, nk balik dah hehe

MaR said... Reply To This Comment

ann.....serius terus teruje ngk entry ni......nk try jugak lah untuk qaseh.....diekat mane ek ann?ade ape2 syarat tak?ann bg details boleh tak?tq....

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@MaR Mar, dekat area Presint 9 tu. Boleh browse dekat website Alimkids kalau nak tgk tahu detail. Rasanya takde syarat lah sbb dia cuma playgroup je,

HazeL said... Reply To This Comment

playgroup nie involve parents jugak ke?

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@HazeL Hi Hazel!
Yup, playgroup ni involve parent sekali. :)

deena awanis said... Reply To This Comment

Dekat bangi pun Ada alimkids kan?

Post a Comment