Blogger templates

Kisah Potty Training II

Kisah potty training yang belum selesai. Eheh!.

So far so good. Makin kurang ber-pampers kecuali mak & apak maleh nak kelam kelibut lari cari toilet hekhek. Kadang kadang anak dah terpekik pekik nak pergi toilet, tapi mak apak siap boleh tanya lagi nak cici dengan siapa, ayah atau mummy. 

Boleh?. 

Sebelum ni aktiviti potty train dijalankan dalam waktu week end ataupun week day after work. Means, time aku atau ayah-nya ada di rumah. Now kitorang dah make it advance. Acewah. Dah berani pergi klinik, Mydin dan main bola dekat padang witout pampers.

Yeay!.

Ya. Bukan senang. Dekat klinik tu almost 4 kali juga aku kena bawa dia pergi toilet. Oh, sebelum turun dari car, Alia dah awal-awal tanya, tempat ni ada toilet ke tidak. Haha. Tahu dia takut tak ada toilet nak men-cici. Kisah Mydin pula, terpaksa sarung juga pampers bila nak balik tu pasal nak pergi toilet tak boleh. Hujan. Dan ya, time tengah practice ni memang wajib bawa pampers dalam handbag. Karang naya je anak ter-cici merata-rata.

Aktiviti petang-petang during week end. Padang bola P. 17.

Ok. Ni nak masuk story lain. Anak dara i olls sekarang ni dah addict main bola. Last two weeks ayah dia bawa pergi padang, main bola lembik gambar Mickey Mouse. Kasi sepak-sepak sikit. Lepas tu repeat lagi last week. Bawa motor besau dia sekali konon nak kasi dia round dgn motor. End up bola jugak dia cari. Siap nak masuk padang main sekali dengan ayahnya. Aigooo. Bila aku tak kasi pandai pulak buat muka lepas tu jadi referee komen ayah dia punya performance. 

"Ayah ni lambat lah". "Ayah ni main-main lah". "Main lah betul-betul ayah". "Gol ayah, gol ayah, alah ayah niiiiii"

HA HA HA HA. Macam makcik-makcik punya komen tau.



4 busy bees:

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

Kysha pun dah sambung balik potty train die.tapi tak berani lagi nak keluar tanpa pampers.heheee

antalya said... Reply To This Comment

wohooo entry ni watkan mommy mya semangat kobar2 nk potty training kan dia jgk. go go chaiyok momy mya

Tengku Fauziana said... Reply To This Comment

nk potty training aryan gak..tp ckp pn still xjelas mcm no..huhuh

Ann Ilias said... Reply To This Comment

Mommies,
Cubalah train anak-anak kome semua. Takes time, tapi in sha Allah lama-lama nanti diorang akan pandai sendiri. Now dekat sekolah pun kakak dah diaper-less. Satu hari bekalkan 2 keping pampers je. Kadang-kadang berbaki sekeping, kadang2 tak pakai langsung. Alhamdulillah. :)

Post a Comment