Blogger templates

Kakak Mok-Mok

Today kakak dah 38 months & 6 days. Alhamdulillah. Makin bijak, banyak cakap, mengada-ngada & drama queen. Juga makin gemuk.

Dia cukup marah kalau we olls panggil dia mok-mok. Buncit takpe. Haha.

Like seriously, perut dia buncit. Kalau pakai baju sepsi (read:sendat) sikit, memang confirm benda pertama yang kau orang akan spot is the perut. Musykil sama ada memang sebab banyak makan & susu, atau sebab cacing. Tsk. Takkan cacing kot sebab ubat cacing masih makan ikut schedule yang klinik bagi.


Last time ukur tinggi dia aku x perasan berapa. Yang pasti kalau masuk Lost World Tambun memang dah kena charge for child tix. Tu pasal sampai sekarang tak sampai sana. Dah la mahal, lepas tu macam tak best je haha. Eh cerita pasal holiday, lama gila rasa tak pergi holiday. Nak tunggu bulan Mei ni lambat betul, kalau boleh la buat mcm cerita Back To The Future tu kan, alangkah indahnya. Tak sabar nak ber-island hopping dekat Andaman Sea itu. Asik-asik buka blog Fad sampai boleh hafal apa dia tulis. Kahkah.


Oh. Atas ni gambar last week. Kakak school on Monday lepas tu straight seminggu tak pergi sebab sakit mata. Kesian. Lepas tu pakej sekali dengan demam, selesema, batuk dan sakit telinga. Aduh, yang last tu memang buat aku stress. Kakak kalau dah sampai sakit telinga mmg aku jadi stress, risau dia punya penyakit lama berulang lagi. But Alhamdulillah pergi hosp doc terus on antibiotic. Kalau tak, tunggulah demam sampai seminggu dulu baru nak starts. T__T


Alhamdulillah. This week dah pergi sekolah dengan jayanya, dan paling happy bila 1st day after school, i olls ambil, dia cakap :

          "Mummy, hari ni cikgu bagi kakak baju sekolah. Kakak dengan Aina je. Aiman, Abang, semua tak dapat"

Haha. Lama gila tunggu dapat baju sekolah. Bila dah dapat sexcited sangat. Warna purple. Sedap mata memandang. Sekali esoknya nak pakai, sendat lah pulakkk. Tsk. So simpan je lah tunggu nenek betulkan getah seluar tu. Tu lah, sapa suruh buncit sangat. Huhu.

5 busy bees:

Hany said... Reply To This Comment

memang membulat ya awak kakak oii.. ini anak babah sure la membesar bagai johan kan kan

Ann... may mu nak g mana? bape hb?

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Hany Kecik hati ayah kalau baca ni mek. Hakhakkkkk!

In sha Allah, nak g tgk island dekat Krabi. :)

nanonano said... Reply To This Comment

hahaha betul2 gen ayah awk ni kakak!
eh serius tembam betul kakak skrg???

~daRLee ZuRiS~ said... Reply To This Comment

Biarlah kakak mok mok sekarang. Besar nanti pandailah bagi slim balik cam mummy, dok?hihoio

antalya said... Reply To This Comment

masa kecik2 dia ringan sbb mummy nya sure tak larat nk kendong kalo bambam sgt kan. so now dh big girl boleh la mok mok dgn jayanya

Post a Comment