Blogger templates

Krabi Thailand - Day 2

Assalamualaikum.

Again, update from Krabi, Thailand. ;)

Dah dah. Jgn speku tgk gambar anak aku makan maggi. Ni je makanan yg ado - at that time - so dr berlapor baik makan

Hari ke dua barulah start buat aktiviti. Sebab kakak sudah lebih 24 jam tanpa demam. Eh, tetibe aku teringat case yang kena  tinggal di airport Ho Chi Minh tu. Agaknya kalau kat muka kakak banyak kesan chicken pox aritu, confirm dengan kitorang sekali kena tinggal agaknya. T__T

Package dah beli a day before, sekali harung je dekat satu kedai. Malas nak survey-survey since masa tu pun low season, most probably kalau beza pun tak banyak.

Memandangkan aku & hubs bukan lah pencinta air sangat (read:aku penakut & hubs dah bosan kot ngadap air kekeke) maka kita cuma pergi visit 4 islands saja. Minah yang menjual tu kata, setakat 4 islands redah pakai long tail boat je. So kitorang agree, chatered 1 boat utk kita berlima. Cost THB4000 [lebih kurang RM400) dengan lunch dan drinks.

Lepas kejadian org ittew eksiden di negara org, terus i oll ngeri nak naik belakang dia ni kahkah

Sebelum pergi pulau, kami breakfast dulu, dekat area hotel je tapi sudah lupa nama kedai. Husband and adik-adik makan nasi, aku noodle soup katenye. Noodle dia lain macam, kembang tekak nak makan kehkeh. Alia langsung tak makan lah, anak aku tu kalau rupa lain macam sikit mana mahu nak telan. Huhu. Minum coffea as usual. Aku tak tahu mana datangnya kesedapan kopi kat sini. Lepas try coffea kat kedai ni terus hari-hari lepas tu aku bantai kopi je.

 
 Jam 9am agent datang pickup, dengan Hilux babe. Terkedu kejap i oll haha. Tp memang pun, sepanjang pengamatan aku, dekat sana mmg semua pakai kereta-kereta yang bukan kebiasaan bg aku. Ok, aku biasa nampak kereta-kereta Malaysia je kalau kat sini kan ekekeke so peghak sikit lah. Dah la jalanraya dia best takde lekuk or lopak air or rosak even jalan kampung, pasal tu la driver tu suka je drift sampai nak melompat kitorang keluar dari kereta huhu.

Ye. Boat belum start enjin boleh la kau senyum kan. Tengok lepas tu apa jd?. Toreh muka pun tak keluar darah.






Subhanallah. Memang indah sangat ciptaan Allah. Patut pun kita digalakkan bercuti sesekali, untuk menikmati keindahan yang Allah sediakan untuk kita.

Pengalaman via long tail boat ni memang tak dapat aku gambarkan melalui kata-kata. Cukuplah dengan pesanan ini, either u visit during high/low season,  it is good to use speedboat rather than long tail boat. Ehehe, seriously, ramalam is just a ramalan. Bila kau di tengah-tengah lautan yang mana tak nampak langsung tanah untuk berpijak, then you know betapa kerdilnya diri korang and how kebergantungan kepada Allah SWT.

Memang waktu tu aku dh pasrah kalau boat kitorang terbalik. Mati tengah laut pun aku redha. ^__^


Terima kasih pakcik kerana berjaya membawa kami ke daratan dengan selamat.  We love u lah pacik!

Kitorang sampai awal dr island, around 2pm. Lepas tu recharge then w.app Hany nak jumpa. Poyo kan, kat Malaysia langsung takde fikir nak jumpa, dokek oversea sokmo getik nak laga-laga punggung kahkah. 

Warna-warni di Aildil Fitri kekeke

Pekena kopi, Alia & F kongsi-kongsi makan nasi goreng seafood. Ngade taw budak dua tu, masing-masing nak main tp main sendiri-sendiri. Sorang hadap utara, sorang ke selatan. Dah lama sikit, baru lah okay, tu pun sebab nak share makan nasik goreng kehkehkeh.

Jumpa pun x lama. Sebab lepas tu Hany ada program melawat night market di Krabi town. Ehehe, banyak oink oink salai kan mek?. :D



Dinner malam itu di Bamboo Restaurant, berjiran je dengan Lemon Restaurant tenpat kami dinner the night before. Harga pun lebih kurang, around 80+ untuk kami berlima. Menu boleh tgk dalam gambar, cuma this time kitorang x ambil ikan sekor besar pasal dah boring makan ikan kekeke.

Adik beradik. Eh, jangan pelik. Memang gini lah kaler orang pulau ekekeke. 


4 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

keji tao statement hujung2 tu, hahahha

nway, besarrrrrrrrrrrr gler header koooo,
luas mata mandang, trus aku rase nk tempek header kt blog gak,
tp tggu la g pulau dlu. kahkah

pengalaman naik bot bru skali,
same kot ngn ape ko rase tu,
ingt mcm nk tobat dah xmo naik,
tp xtao la pasni, kahkah

antalya said... Reply To This Comment

apesal nasik dlm pinggan tu bentuk bintang? ke bentuk tapak seleman?

Hany said... Reply To This Comment

tu dia.. second entri dah tubik.. haku nyer entri jadi pekasam je la dulu... lom terdaya nak publish. hahahha

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Hany Biasalah babe, aku kan selok hakhakhak

Post a Comment