Blogger templates

Chop & Steak, Steakhouse Serdang

As-salam.

Ok, ini satu lagi port western dan dekat sikit dengan Putrajaya compared to the restaurant yang dekat Au2 itu. Nama dia Chop & Steak Restaurant.

Actually, plan asal nak ke Jiran Cafe di Keramat AU4. Tempat tu suggested by few of rakan hubster yang memag kuat makan western hakhak. Dah booking table for 8 sebab konon nak belanja parents sekali tapi apa boleh buat, takde rezeki pasal aku all the way from Sungkai masa tu, tak dan nak sampai on time. :(

Then teringat Jue & Ana pernah makan western area Serdang, after minta nama & address, terus sergah itu restaurant. Aku lapar sangat that time. Tak makan since evening.




Tengok menu, nampak okay. Harga pun okay sangat especially juice dia. Gelas besar dan rasa buah. Kenapa aku kata rasa buah?. Sebab certain restoren juice dia rasa gula tapi harga mencekik yu oll kahkah.


Atas cadangan, aku and my sister bakal ustazah ittew telah memilih sirloin steak. Hubster fried chicken chop while sista yang bakal fly ke UK in sha Allah tu pulak choose grill salmon. Hamboih, belum fly tekak homputeh dah kan kahkah.

Nenek, atuk & Alia makan fries sahaja. Hahaha.

Fried chicken chop - gambar google

Grill salmon - gambar google juge ngeeee!

Total damage RM80+. Okayla, harga not bad. Cuma aku frust sangat pasal sirloin steak tak best. Daging ada dua slices, satu okay lagi walaupun aku hampir telan je sbb tak berjaya gigit sampai hancur. Second slice memang sangat haru sampai takleh langsung potong walau pakai pisau. Serious liat sangat. 

Hubster tak banyak komplen, sokay je chocken chop dia. Salmon pun ok.

Well, depends on luck lah kot bila makan sini. Ada orang bernasib baik, ada orang tak berapa bernasib baik, macam aku huhihu.

Thats all report JJCM hari Jumaat ni. Next week kita try cafe kat AU4 tu yerk. Eh, hari tu blog walking rumah Kak Di dia ada promote Mr. Food area Putra Height. Haihhh macam makin panjang je list western kita ni. Hahah.

3 busy bees:

Tengku Fauziana said... Reply To This Comment

huh, dah lama tak makan steak rasa nyer..kena mkan sebelum posa ni..hihih

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

tgk gambar rasa lapau

myra miraei said... Reply To This Comment

kak.. sini xbesh da skrg dlu tmpat port sy n miza neh hahah... cer try western dkat d klasik area serdang gak.. mantap :p

~cik mun~

Post a Comment