Blogger templates

Hospitalized, again!

Assalam.

Fuhh, minggu lepas letih sangat *sambil kesat peluh*. Letih sebab kakak demam, again. But this time accompanied by being hospitalized for few days. Alhamdulillah, Allah masih sayang keluarga kami sebab itu Dia uji. Redha. Anak orang lain lagi berat dugaannya. Maka bersyukurlah.


Last Friday kami balik kampung sebab kenduri arwah nenek. After office shoot straight away to Batu Pahat. Sampai around 8.30pm. Malam kakak macam biasa, makan-main-lari sana sini like one healthy little girl.

At 4am dia terjaga meracau-racau, nangis!. And like always, aku dah agak siangnya dia akan demam. Tsk tsk.

Sabtu shoot balik Putrajaya. At 9am dah masuk ubat punggung. Belum pun half way (around 12pm) start panas mendadak. Kalut sebab masa tu dalam kereta, stop tepi jalan cari klinik sayangnya semua tutup. Last choice, call hospital Putrajaya asking for advise. Nurse kata kalau dah terdesak, masukkan supp sekali lagi. Done.

Keluar tol Bangi, ngan-ngam pukul 2.30pm. Check suhu kembali ke 39c. Aku dah kecut perut apehal dengan anak aku ni. Terus pergi An-Nur, jumpa doc check bagai, at last doc masukkan another supp at 3.30pm.

Allahu. 3 biji supp Voren 12.5mg masuk dubur anak aku within 6 hours. Sedih!.


Terus doc suruh admit. Start antibiotic immediately dan merasalah warded kesekian kalinya untuk beberapa hari. Tapi tak apa, aku redha asalkan anak aku sihat semula.

Alhamdulillah dalam dua hari dah sihat, cuma doc suruh stay until cukup dose antibiotic. Sekarang ini pun still consume antibiotic dekat rumah, and follow up will be tomorrow. 


Dr. Khairul was such a great doctor. Walaupun kakak kasi dia sepakan padu tepat pada perutnya, he just cool and act nicely. Bukan apa, ada sesetengah doc bila jadi macam tu terus berkerut dahi nak marah. ;)

Mohon kalian doakan yang baik-baik untuk anak dara aku yg seorang itu. For the time being, sedang try mealshake from Shaklee. Hopefully ada improvement on kesihatan Alia. In sha Allah minggu ini nak bawa dia pergi Darussyifa' again. Mana tahu ubatnya ada disitu, it's no harm trying, right?.


HAHA. Anak apak betul ni. ;)

4 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

tawakkal segala yg boley,
insyaAllah, semoga kakak semakin membesar bagai johan pasni, haha

Ana Lyana said... Reply To This Comment

haha ann, awat kakak tendang doc tu?

moga2 anak2 kita dikurniakan kesihatan sebaiknya..:) sabar ek..

CaHaYa^KetEnaNGan said... Reply To This Comment

sedih bila tengok anak sakit kan! sofiya sekarang pun ada cermin mata..mata dia agak juling..so bawa la jupe pkar HKL, so dia advise pakaikan cermin mata..tp budak2 mana reti..so takde la pakai sgt...silau mata dia tinggi..hope dapatlah dapatlah baiki juling dia, tp kalau kena operate, redha aje la...
husband yang bawa dia jupe doc...so husband cerita la masa doc masukkan ubat nak tengok mata dia, mmg dia tendang doctor tu..pedih ngan sakit..tp doc ttp cool...ye la sakitkan!...so doakan anak2 kita ni sentiasa sihat hendakNya

antalya said... Reply To This Comment

agaknya bdn dia exausted lepas blk krabi tu kot yg watkan dia demam

Post a Comment