Blogger templates

Abang Burn

Hohoh.

Harap maaf kalau entry sejak dua menjak ni berunsurkan makanan. Ate, ada orang komplen aku tapernah update pasal makanan kan?. Hahah.

Bukan ape, i is pemaluw hokey. Malu tiap kali nak makan kena sua camera hp dulu baru boleh ngap kahkah. But now hubster macam dah perasan so everytime makan kat luar, sebelum kakak angkat tangan baca doa, dia sound dulu suruh aku amik gambar hakhakkkkktuih.

Port kali ini adalah gerai burger Abang Burn. 

Oh, boleh search web Abg Burn untuk cari lokasi. But for us lokasi terdekat adalah di Ramal Junction area Sg. Ramal. Satu tempat dengan satey Willy yang sedap ittew. Eh tapi sekarang orang kate satey tu dah x berapa sedap. Aku x sure sahih ke tidak. Cuma aku rasa dasyat pasal kalau ko datang nak beli satey pukul 6 petang, confirm satey dah licin. 



Meatball ni yang orang dok perkatakan sedap melampau-lampau. Bagi aku memang sedap sebab meatball tu homemade, dan memang meatball semata - tade rasa tepung whatsoever. Ada 10 ketul besar syiling 50 sen dan served with 4-5 pcs wedges. 

Gravy dia best cuma agak sikit. Tak cukup okey nak hirup-hirup.

Harga RM10.90



Supreme burger. Sedap dan lazat cuma kalau tanya aku, i preferred burger bakar more. Yang ini dia datang bersama pakej onion ring dan juga mushroom ring (ada eh?). Haha. Kira dalam tu ada ayam bakar, onion ring & mushroom ring lah. Faham dop?. Tak faham kalu, kena beli dan rasa sendiri kehkeh.

Harga RM9.50

So far okaylah untuk rasa-rasa. Dah rasa takdelah merengek-rengek ajak cari burger abang terbakar ni lagi kan. Haha.

Ok agak-agak terasa nak makan, check sini untuk lokasi terdekat ye. :)




Di akhiri dengan muka budak kuat makan ni. Eh perasan lah after ambil mealshake around 2 weeks ni makan dia makin kuat. Cuma takmo makan nasi je. Patut pun pipi dah macam kuih pau kuasa tiga. Kofkofs!.


9 busy bees:

Hany said... Reply To This Comment

mushroom ring???

sian kakak di kuih pau kan oleh ammi... hahahaha

Tengku Fauziana said... Reply To This Comment

aku pun nk try gak la ann..nk try kat shah alam nyer..yg pasti sblm posa ni harus terjah..

antalya said... Reply To This Comment

aku dh lama teringinkan meatball abg burn ni tp tak tercapai2 lg hasrat huhuu

sharEna said... Reply To This Comment

akukah orang yg komen ko xpernah buat n3 makanan itu?ekekeke

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Hany Haha bukan mushroom ring tp fried mushroom. kahkah

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Tengku Fauziana kalau dh teringin gaya gini mmg wajib mu pergi sebelum puasa babe. karang teringat-ingat hekhek

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@antalya area shah alam ada kot mek. try lah sbb as far as i know dia buka start from 12pm. jumaat lunch hr pun bole pergi :)

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna ehem ehemmmmmmmmmm sape lagi kehkehhh

Razlan Mustafa said... Reply To This Comment

Yang kat Danau Kota pon ada. Kat Red Chair Station nearby uptown.
Sana servis mantap, makanan memang terbaek la...
Arituh amik meatball jugak.
Lagipon situ ada food court, ada shisha.... memang tempat terbaek untuk melepak. huhuhu

Post a Comment