Blogger templates

My second pregnancy. Alhamdulillah.

Ya. Lama sangat menghilang dari dunia maya sebab sekarang ini, since three months yang lalu penulis blog menghadapi hari-hari sukar to face the screen. Either screen komputer, laptop hatta handphone milik sendiri pun. T__T


Scan few weeks back. Last appointment with PBBR for bleeding case. 

Alhamdulillah. Allah beri peluang untuk pregant kembali after two miscarriages - which leads to frustration yang agak melampau walaupun both pregnancy tidak dirancang. Innalillah. Allah tahu apa yang terbaik. Redha adalah ubat paling mujarab.

Problem bleeding di awal-awal pregnancy dulu pun dah tak ada. Alhamdulillah. 

Now is the time to welcome the second trimester *__^ dengan harapan bahagian yang tak berapa sedap ini cepat-cepat pergi. Sickness as usual datang tanpa kenai pagi petang atau malam. Itu biasa. Tak boleh makan, cuci pakaian, kemas rumah etc etc itu kadangkala sebab malas je lebih hohoh. Tapi tak boleh masak tu bukan sebab malas. Benda biasa kot bila pregnant kan.

Cuma harap sangat those extra saliva akan berkurangan, soon. Tak larat lah weh kesat-kesat mulut pakai toilet roll hari-hari. Sometimes bibir mengelupas and luka terpaksa bubuh vaseline -- lepas baik jadi balik gitu je lah rutinnya. Alhamdulillah la masih tak menjejaskan tugas harian cuma, tak berapa selesa gituw.

Satu hari 2 toilet rolls. Sebulan 40 rolls. Hahah, kaya tauke toilet roll hoih.

Penerimaan kakak, so far so good. Maybe sebab dah lama panggil dia kakak so dia dah rasa dia besar. Now kalau balik kampung jumpa dia, asyik tanya kenapa kakak tak ada adik beradik. Haihh pengaruh kartun Hagemaru sungguh lew. 

Hubster as usual. Tokse excited at first pasal risau kisah miscarriage berulang lagi. Now semua dah ok, dia pun ok je haha. Few future planning kena adjust sikit dengan harapan Allah akan permudah jalannya. In sha Allah.

Doakan ye korang. Moga perjalanan kali ni selamat hingga ke akhirnya. In sha Allah. :)


Happy kakak to be. Muka x berapa happy pasal kena marah terlebih senyum ms nak ambil gambar passport. Terus hilang manis jd senyum kelat.


1 busy bees:

antalya said... Reply To This Comment

moga selamat semuanya insyaallah aminnn

Post a Comment