Blogger templates

Second Pregnancy (1)

Actually, tak tahu nak tulis either second, third or fourth pregnancy. ^__*

Entering 13 weeks (almost 14 - cepat betul x sangka!) alhamdulillah masalah ailio berlebihan cam banjir tu beransur kurang. Kurang bukan takde ye. Oklah, sekurang-kurangnya tak lah tiap kali solat asyik nak cepat-cepat sudah pasal ailio dalam mulut dah tak termuat, rasa nak bocor mulut. Kebas je tahan kihkoh.

Buku pink still tak buat lagi sebab sekarang prosedur macam payah lah pulak. Duduk area TUT cuma boleh register kat klinik area TUT saja. Susah pasal klinik yang patut aku pergi register tu parking susah, lagipun tak biasa. Nak register pun bukan boleh walk in je, kena ada appointment date hoih. Tadi call minta date pun dah kena sound kenapa lambat. Dah la buku lama x tahu simpan mana. Aiyoo.

Selera makan so far so good. Makan sikit tapi kerap. Banyak sangat nanti bloated. Lepas tu pening, lepas tu muntah dan terus bersambung banyak lepas tu..lepas tu. 

Tapi yang pelik sangat, erk mmg terlampau pelik pasal aku jadi x suka makan benda masam. Kalau tidak, even tak pregnant pun asam/jeruk mmg menjadi pujaan hatiku. But not this time. Unlike masa kakak dulu, sokmo nak mangga nak jeruk nak asam kan. La ni aku menjadi sangat addicted dengan benda bawah ini. 


Hey!. Itu kan lobak masin kihkihs.

Beli sebungkus simpan dalam fridge. Tak masak pun, makan gitu je. Pelik benau dengar kan. Tapi ratah limit 2pcs je sehari. Masin, risau pulak darah tinggi nanti T_T


11 busy bees:

Faizah^Ramli said... Reply To This Comment

Ouh mcm tuh pulak ye... terbalik la kita... hehe... sy 2org girls neh xnak masam... asik nak manis2 jek... yg 3rd ni air asam boi tetiap hari masa bulan puasa arituh...ekeke :D

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Faizah^Ramli
Haha macam-macam kan. As long boleh makan, ok dah. Cuma kita rasa ok la now sbb dh x mkn asam asam lagi. Kalau tidak, pantang jumpa heheh

mamaelly said... Reply To This Comment

hihi ann.. ok dah eh skang.alhamdulillah.
buku pink tu buat kat kk lain yg senang p la..pakai alamat orang ke.elly pun pakai alamat rumah sewa kat flat ijau dulu .dah 3 kali mmg pakai alamat tu je.

elly masa isya tak suka masam2..yg ni suka sangat sampai angin perut

take care ann

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@mamaelly

Alhamdulillah, kurang lah sikit elly. Now dah boleh terima screen desktop, screen hp haha. Kalau tak sokmo pandang nak muntah.

Susah jugak nak pakai address org elly. Try je la register dulu, tgk acaner nnt.

Take care jugak ye :)

sharEna said... Reply To This Comment

ade harapan dpt baby boy hehehe..amin. xpe..ko kan sblm ni low BP...takat sikit2 camni xdenyer sampai drh tinggi oihhhh

Hany said... Reply To This Comment

yeay boleh geng.... boboiboy otw

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

Aku buat buku pink guna alamat rumah FIL dan MIL baru aku beb. Sebab nak buat buku pink kat KK area lain.

Sedap ke lobak masin tu? adakah baby boy?

macam aku suka makan tom yam masam2 sama macam mengandung time Raina. Manis2 pun aku suka jugak. Pedas2 pun aku suka jugak. Hehehe

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna

Hehe. Apa apa gender pun sokay babe janji baby sihat sempurna. Pasal lobak tu, serious weh takut nak makan bebanyak, masinnye melampau sangat :D

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@Hany Haha. Kakak Alia tokse adik boy. Dia nak girl katanya boleh ajak main masak-masak kehkeh.

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@NURUL JAMIAN Wallahualam babe. Any gender aku x kisah. Cuma kali ni mmg tak boleh masuk benda masam confirm penuh je mulut aku dgn ailio. Kalau manis/masin mmg ok sangat.

Mu dah scan ke babe?.

miDguRL said... Reply To This Comment

tp rindu nk tgk muke aku kn..eh hahahha
ok bai ;P

Post a Comment