Blogger templates

Second Pregnancy (3)


Alhamdulillah berjaya juga curi masa untuk buat buku pink sekali lagi. Euwww rasa macam tak percaya pulak *cliche*. 

Actually dah sebulan setengah buku ni wujud. Eh, almost two months juga lah. Selepas segala onak dan duri ku lalui demi buku ini, chewah. Sekarang strict betullah. Lepas ni kalau nak mengandung lagi kena tunggu Klinik Kesihatan Presint 18 tu buka. Ahaha berangan.

First visit doc dah scan pasal case bleeding dulu tu. Alhamdulillah nampak dah baby, dan dengar baby's heartbeat for the first time. Rasa sebak sangat. Wallahua'lam tatau kenapa lah. Hormon sebab membawak baby kot.

Second visit, sticker putih dah bertukar ke warna hijau heh. So lepas ini appointment every two weeks pasal ada beberapa masalah sikit like low bp, urine and overweight. Aik, seumur hidup ini kali pertama overweight menjadi satu masalah bagi diriku ekekeke.

Sudahlah now nak check hb pun kena ambil darah sebotol. Bukan macam dulu-dulu cucuk hujung jari. Saja je tau.

Next visit will be next week at twenty weeks pregnant. In sha Allah, by the time doc kata nak scan sekali lagi. Teruja nak tengok baby, musti kaki panjang macam kakak Alia dulu ;)

Oh, by the way in sha Allah will be deliver on the 30th April 2014, or earlier. Kalau dapat 1st May lagi bagus. Boleh geng kakak yang lahir on public holiday juga eheh.

Until then, tata!.

2 busy bees:

izzatul azma mohd asri said... Reply To This Comment

Cayam,

Jaga diri yeeee... anyway nak check HB skrg kena amik darah sebotol, tak main dah cucuk cucuk hujung jari ke ? So skeriiiiiiiiiii

♥z@z@♥ said... Reply To This Comment

ko awal sebulan dari aku la gitu ann..hehe..ko abis pantang aku sambung lak..hehe

Post a Comment