Blogger templates

Entering my 33rd weeks

Alhamdulillah.

I am in my 32 weeks of gestation. Entering my 33rd weeks.

Currently mengidam sangat makan cheese tartlet. Itu pasal kita open order semula for tartlet heheh, bagi memenuhi kehendak tekak sendiri dan tekak kawan-kawan. Bila dah buat, makan setakat 3-4 ketul lepas tu tak mahu dah. Biasalah, tekak orang pregnant ni kan sekadar nak merasa.

Pada yang minta buatkan cake, cupcakes what so ever; sorry sangat sebab terpaksa menolak. Rasanya masih belum terdaya nak bau tepung banyak-banyak. 

So far baby -- Alhamdulillah, as the latest checkup baby punya progress is good walaupun nurse dok cakap ukuran perut kita kecil sikit dr sepatutnya. Means in my 31 weeks sepatutnya ukuran 31 cm. Tapi perut kita macam kurang 1-2 cm. 

Bila tanya doctor, she said ok je. Plus minus 2-3 cm gituw. Lega.

My latest weight is 56 kilos. Previous pregnancy weight before delivery was 59 kilos. Well, mungkin lebih kurang sama juga berat baby kali ini. 2 months to go -- sempat lagi kot nak kejar another 3 kilos hahaha.

MGTT result normal. Thyroid test normal. Sepatutnya semalam kena datang ambil darah untuk hantar HKL since my hb kept on lower than 11 walaupun dah consume ubat. Err, tak lah discipline sangat pun -- kadang skip juga pasal tak larat nak telan 7 bijik sehari wuwuwu.

Doc tukar ubat. Sebiji sehari. Unfortunately badan tak boleh terima. Terhuyung hayang macam orang lalok dadah everytime makan ubat tu. Lupa dah nama dia. So terus stop dan sambung makan ubat lama yang tujuh biji ittew.

Prep for mummy and baby almost complete. Hosp bag baby dah ready. Confinement lady sudah book org Banting for 6 days. Thanks Ita sebab bagi contact number Kak Syikin. Paling murah yang kita jumpa, setakat ini. Cuma sekarang macam confuse, kena beli juga ke confinement set jamu-jamu tu; atau makan je ubat hosp bagi; or consume Shaklee je. We'll see how.

Oh, In sha Allah by June rumah kecil kami akan siap. Alhamdulillah -- after one and a half year waiting. Wuwuwu banyak juga modal nk pakai untuk reno sikit-sikit and KC and wardrobe and etc etc etc. Hahaha ikutkan nafsu memang banyak je nak buat dan beli tapi memandangkan komitmen selepas ini dah bertambah -- maka kemungkinan akan buat apa yang perlu dulu. Dan benda pertama dalam list yang perlu adalah built-in oven dalam kitchen cabinet kahkahkah.

Tak apalah. Kasiklah can kita berangan. Kan?.



**Err. Tak best betul update takde gambar ni hewhewhew**

1 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

rasa mcm baru je lagi ko conceive. nak bersalin dah yer huhuhu....cpt sgt masa berlalu..aku selalu je takot psl bab masa ni...kang tau2 dah kerepot bongkok 3 hahaha

Post a Comment