Blogger templates

First appointment for ECV

Salam.

Pagi tadi telah selamat menghadirkan diri ke hospital Pjaya untuk appointment pasal breech adik baby ini. Pung pang yada yada bla bla cari parking memang sangat menghazabkan hakhak. 

So after blocking kereta org, pergi register terus dapat nombor. Seriously cepat. Good.

Sampai klinik O&G pun still tak ramai orang. Jumpa doc perempuan, Malay (Alhamdulillah) lepas cerita sikit-sikit then dia bg another appointment which is next Tuesday untuk buat ECV.

ECV -- External Cephalic Version.



In sha Allah next week doc akan try to correct baby's position. Kena puasa starting 12am malam sebelumnya. Mula-mula agak pelik disitu, setakat nak pusingkan baby apahal nak kena puasa pula kan. Rupa-rupanya, in case ECV tak berjaya, dan CTG baby tak cun, or baby lemas what so ever, memang dia akan terus buat emergency ceaserean.

Allah. Memang rasa seriau sangat dah ni. Cuma boleh doa moga-moga semua turns well. In sha Allah. 

5 busy bees:

mamaelly said... Reply To This Comment

owh sbb masa kakak dulu ann normal eh.maybe sbb tu dia boleh wat proses ECV ni.macam elly, sebab ada luka czer..so doktor mmg cakap tak boleh nak pusingkan adik baby...hihi so serah je la diri rabu ni.gudluck ann..elly doakan semuanya berjalan lancar ye..

♥z@z@♥ said... Reply To This Comment

insyaAllah ann..mtak nga DIA moga dipermudahkan..good luck & all the best..

Maimun Razali said... Reply To This Comment

insyaALLAH ann..mun doakan semoga dipermudahkan segalanya.....

Norhidayu Abdullah said... Reply To This Comment

so adik baby ko kena czer sbb apa ann? sbb ECV gagal ke??
takpelah..dah selamat pun
mana gamabr adik baby wehhh

Rose Azadir said... Reply To This Comment

semoga semuanya selamat ye...anyway Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com.

Post a Comment