Blogger templates

Pendaftaran Pra-Sekolah Tahun 2015

Alhamdulillah.

Selesai urusan pendaftaran si kakak untuk sesi pra sekolah tahun depan. Tak perasan rupanya MOE dah buka pendaftaran sejak 1 Mac lagi. 

Since kakak next year dah 5 tahun, considered as 6 years old sebab dia lahir on the first January kan, maka nya dia dibolehkan mendaftar untuk masuk pra sekolah enam tahun. So kita try saja lah daftar, ada rezeki dapatlah. If not, kita masukkan ke tadika lain saja -- but next year memang kena masuk tadika yang betul-betul ada belajar menulis, membaca etc etc tu sebab the following year kakak dah kena masuk primary one.



Satu perkara yang tak berapa best adalah, pra sekolah ni waktu dia not suit dengan kita yang kerja office hour and lunch hour at 1pm. Kelas bermula pagi macam biasa and berakhir jam 12pm. Dangggg!. Confirm akan jadi hal sebab bagi bos aku yg workaholic ittew, kerja comes first. Tak ada toleransi ok.

Hopefully before end of year, apak nya dah boleh dapat penempatan di Putrajaya. So tak adalah aku terkontang-kanting settle kan urusan kakak dan adiknya nanti. In sha Allah.


Oh, pada yang nak mendaftar untuk pra sekolah dan tahun 1, pls do so at http://apps.moe.gov.my/sppm/ . Tarikh akhir untuk daftar primary one is on the 30th April, while untuk pra sekolah on the 31st July.

Ok then. Selamat mendaftar!. :)

0 busy bees:

Post a Comment