Blogger templates

Working Mom.

Alhamdulillah.

First day kerja after cuti tiga bulan. Feeling hantar new baby ke babysitter this time agak kurang bersedih compared to Alia dulu. Tawakal dan yakin. Moga Allah jaga Deeja dengan baik in sha Allah. Deeja pun tau mummy ayah dia dr awal-awal dah melalui macam-macam keadaan, so dia behaved well during her time with babysitter.

Gambar sekarang

Macam dah x reti nak menulis. Maklumlah dah tiga bulan tak pegang pc, asyik ulit hp shopping sana sini muahaha. Kes prolong jaundice Deeja pun dah berakhir. Doc diagnose breastmilk jaundice, after two months. Fuhh, dulu masa kakak langsung takde masalah jaundis ni. Sekali dapat kat adek, terus dua bulan heh.

Thanks Allah cause masih memberi kekuatan untuk breastfeed Deeja even bukan exclusively breastfeeding. Dulu tak merasa langsung susu meriah camtu. Sayangnya tak dapat BF secara eksklusif, salah aku juga sebab malas nak pam. 


Alia dengan adeknya -- so far doing good. Alia dah kurang mengamuk tak tentu pasal. Rasanya geng whatsapp saja yang tahu bagaimana dahsyat penangan kelahiran adek terhadap kakak. Still until now tak boleh tinggalkan mereka berdua. Confirm akan ada je benda bukan-bukan dan berbahaya yang akan jd dekat adek. Salah satunya, kakak suka picit lubang hidung adek smpai susah kawan tu nak bernafas. 

Adik buat mata juling ghahaha

31st ni Deeja genap tiga bulan. Memandangkan Jun takde 31st maka mummy wish Happy 3 Monthsary untuk adek today. Semoga sihat selalu, terjaga dari segala kemudharatan dan sentiasa dilindungi Allah. Khamis nanti kita claim hadiah dekat klinik kesihatan, Jumaat mummy cuti jaga adek occay?.


2 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

comey sgt adikk!!
beza sgt muka dia ngn kakak kan,
adik rambut lebat, hehe so xde drama air mata la eh hr ni kt office, kehkeh

Ana Lyana said... Reply To This Comment

beca dah deeja.... peha tu dah berketak2....

Post a Comment