Blogger templates

Nipple Confusion

A week or two before mummy starts kerja, Deeja buat perangai time bottle feeding.



Sebelum ni ok sesaja dengan Tommee Tippie tu. Teat dia besar, so maybe ada feeling breastfeed. Bila buat perangai, time feeding menangis-nangis. Nak susu tapi tak pandai nak hisap. Adoilah, terus pening kepala oi.

Weekend kami terjah Manjaku Bangi. Beli feeding bottle brand OK Baby dan Bebe's. Teat kuning brand Fiffy. Balik rumah try, she's doing good. AT FIRST. Lepas beberapa kali feeding dia rejected, mungkin sebab teat Fiffy sedikit keras dan lubangnya besar. Asyik tersedak-sedak time menyusu. Tak selesa sebab tu dia reject, mungkin.

Gambar hiasan

Seminggu juga paksa feeding pakai both TT dan Bebe's dengan teat Fiffy tu. Sedih je bila dengar dia nangis. Nasib baik mummy masih tak kerja that time so mostly memang dia breastfeed saja. Weekend lagi satu, redah Manjaku sekali lagi. Atas recommendation kawan-kawan, beli NUK Classic feeding bottle. 





Alhamdulillah. Sampai sekarang still guna NUK ni. Teat dia memang sama bentuk macam Fiffy, tp lebih kecil dan lembut. Lubang lebih halus so Deeja takde masalah lagi nak menyusu. Lepas ini boleh tambah lagi koleksi. That day beli satu je sebab nak try.

2 busy bees:

mamaelly said... Reply To This Comment

dia ok eh ann pakai botol.aina msh try lg.selang seli botol n direct.minum tp membebel.risau gak

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@mamaelly so far bbsitter kata okay, xde masalah. dekat rumah memang BF.

Post a Comment