Blogger templates

Kelas Art @ GlobalArt Putrajaya

Assalamualaikum.

Last Saturday pergi join trial class dekat Global Art Putrajaya. Exact location was at Presint 15, above Pizza Hut. 


Dua tiga hari sebelum tu husband balik rumah bawa brochure. Kelas mewarna katanya. Well I am excited sebab sebelum ni search art class jumpa satu dekat Bangi, Da Vincci namanya lebih kurang. Bila fikir lokasi, terus senyap sampai la ni takde cerita apa haha.

Pergi trial class ajak Hany & Ana. Sebab masing-masing anak sebaya. Bagi depa share happiness sama-sama. Alia dengan Faqihah memang dah ngam lama so depa berdua macam geng kaciklah. Tinggal Dani sendirian gituw. 

Tapi Dani apedehal. Happy je dia.


Masa depa sampai, terus masuk bilik untuk join the class. Teacher bagi kertas dan pencil warna. Mostly Chinese teachers, ada sorang macam Indian and Malay. 

45 minutes class went well. Mak-mak dekat luar bergosip, apaknya iaitu laki aku duk usung Khadeejah sana sini kehkeh.


Lepas sejam semua dah panas punggung. Alia & Faqihah dah settle tiga helai while Dani masih mewarna sebab dia lambat sampai. Bila aku tanya feedback best mewarna kat dalam class atau best main playground kat luar, Alia boleh jawab best lagi main ni (sambil tunjuk playground) grrrr sabau je lah.

Fees affordable. Kalau bayar monthly RM130/month. If bayar 3 bulan sekali, atau dua kali setahun fees jadi makin murah. Terpulang pada parents. Registration fees termasuk 1 month deposit around RM480.

Kelas yg ada now is on Saturday morning at 11.30am.

Each class dia buat dua jam. Once every week. Boleh la if nak kasi bebudak ni ada aktiviti during weekends. Nak bawak pergi jalan shopping mall setiap minggu pun bukan larat ye dok haha.


Niat memang nak enroll Alia GA tu tapi syarat dia, "mummy kakak nak dengan kawan kakak yg rambut pendek tu". Baik nak, kita tunggu pembentangan bajet mak dengan ayah kawan tu okay. If lepas boleh la kakak pergi kelas togeder-geder.


1 busy bees:

Nor Hany Hanapi said... Reply To This Comment

OMG......unT kena review dulu belanjawan 2015 deh alia

Post a Comment