Blogger templates

Solid Food Khadeejah

Assalamualaikum.

Selepas nak masuk sebulan, baru terhegeh-hegeh nak update blog. Mak bizi katanya heh.

Khadeejah dah masuk 7 bulan, Alhamdulillah. Makin galak makan maka mummy makin sexsaited mem-puree. Oh, sehingga sekarang beliau masih lagi makan buah buahan dan sayur sayuran sahaja. Nasi belum repeat pasal risau stool berdarah lagi.

So far dah boleh tau apa dia suka, apa dia tak suka. Jom kita tgk gambar.

Carrot & parsnip puree. Favourite nombor satu.


















Broccoli puree. Favourite nombor dua. 
Btw bawah itu puree keledek. Makan sekali lepas tu asyik muntah. So kita skip.


















Pear & Kurma puree. Erm erm..boleh makan tapi selowwww haha.


Epal & Kurma puree. Rejected.
Pumpkin puree. Yeay!.


























Well, tak susah rupanya prepare food for baby ni. Masa kakak dulu seriously tak ada ilmu so bekalkan nestum, cerelac blablabla janji anak makan. Haihh menyesal tiada guna. Better late than never, kan?.

Jadual makan Khadeejah dah ready sehingga hujung tahun ini. Rajin tak mak?. Hahaha.

2 busy bees:

Maimun Razali said... Reply To This Comment

rajinnya lahai maknye buat stock banyak banyak.....hye deeja comel

misz sheyla said... Reply To This Comment

boleh x kalau kite nak jugak jadual tu..... plisssss ... miszsheyla@yahoo.com

Post a Comment