Blogger templates

Cendekiawan Educare

Alhamdulillah syukur pada Allah.

Pencarian tadika untuk kakak sudah berakhir, dengan keputusan untuk mendaftar Khadeejah di tempat sama. Semoga keputusan kami ini keputusan yang betul ya Allah.




Kakak memang dah wajib ke sekolah tahun depan sebab tahun satu lagi (2016) dah kena masuk Primary 1. Dah tengok syllabus dan timetable semoga kakak boleh belajar dan menerima dengan baik. 

"Innama amruhu idzha arada syai-an, ayyaqula lahu kun...(Ya Allah semoga Engkau permudahkan urusan penjagaan anak-anakku dan urusan orang-orang yang menjaga mereka)..fayakun"




Allah saja tahu bergolak hati nak hantar adik ke taska. To be honest, sejak kakak lahir memang hati aku bulat menolak untuk hantar anak ke taska. Entahla, banyak cerita negatif dari yang positif kut. 

Tapi bila mengenangkan banyaknya lahai cuti (terpaksa cuti) since hantar ke bs yang baru ni, so kentalkan juga hati. Doa, tawakal saja lah semoga Allah pelihara anak-anak kami.




Yuran?. Boleh tahan juga merabakkan poket. Tadika sekarang jarang sangat yang tak ada yuran tahunan. Macam dua beradik ni, total yuran tahunan, pendaftaran baru dan pengesahan je pun dah RM2700+ belum campur workbook kakak dan monthly installment. 

Pengsan bangun balik pun belum tentu ada duitnya hahaha.

Ini cara-cara tadika yang tak ada nama, tak ada ranking. If yang glamour confirm bertambah-tambah banyak lagi jumlahnya.

Tak apa lah. Semua pun ikut kemampuan. Yang penting, anak-anak diberi pendidikan secukupnya. Macam hadith yang aku quote dari satu blog sebelum ni (lupa nama blog sorry) --

hadith by At-Tirmizhi
'"The Best Gift From a Father to his Child is education and upbringing" 

4 busy bees:

Maria Rajab said... Reply To This Comment

pengsan tgk fees...tp xpelh wei..janji masalah ko dgn bs tu settle..pasni hrp kakak n deeja okay kt sana

sharEna said... Reply To This Comment

si kecik tu pun ade annual fee ker. adududud...kat taman aku ade 1 cawangan educare ni. tapi aku x minat sangat pasal dia campur yg baby ngn kindy kan. takot ssh nk fokus. tp utk bagi 1 kindy sama kakak & adik mmg pilihan terbaik lah gtu kan. insyaAllah. OK dah tu xyah riso sgt

CikPuan Reyha Ephyra said... Reply To This Comment

Assalamualaikum. Tumpang tny. Ni tadika cendakiawan putrajaya ke? untuk tadika sekali transit fullday yg RM550 tu ke?

MamaDhiya said... Reply To This Comment

so far hntar anak kt sane ok x

Post a Comment