Blogger templates

Ovenku dah berasap kembali.

Assalamualaikum.

Dalam masa-masa kritikal menanti dateline sempat lagi update blog heh.

Last week kita cuti straight sembilan hari (termasuk CNY) sebab bs balik kampung. Kakak tetap pergi sekolah macam biasa. 

Boring kot kat rumah tak de buat apa after school, kakak merengek minta kita buat kuih. Memang dah totally stop baking since prenant-kan Khadeejah. Itu sebab hubs simpan ovenku atas kabinet dapur HAHA.

Kasihan punya pasal. Hubs bawa turun oven dan mixer, maka bakinglah kite di hujung minggu. Resipi senang-senang je sebab tau baking dengan anak dara, benda boleh buat 1 jam jadi berjam-jam T_T



Chocolate chip cookies ni memang win. Sedap dan lazat gituw. Bahan dan cara nak buat pun sonang. Nak lagi sedap sehingga menjilat ibu jari -- sila pakai chocolate chip dan pure butter. 

Kita pakai marjerin saja. Choc chip jumpa dalam fridge dan choc tab beli dekat bakery kofs. 


Kemudian bake Choc Cheese Brownies. Kisahnya kita ada 2 kilo cream cheese yang dah nak tamat tempoh hujung bulan March. Kesian cheese tu kalau terbuang macam tu saja. 

Ini pun resipi senang. Tak perlu mixer. Whisk saja lepas tu boleh bakar. Ini resipi konfem jadi namanya.

Insya Allah aktiviti baking akan berlanjutan sehingga cream cheese ku habis. HAHA.

2 busy bees:

Norhidayu Abdullah said... Reply To This Comment

resipi kasik share lah..nak yg browies tu

Maimun Razali said... Reply To This Comment

anta umah aku sikit...hahaha

Post a Comment