Blogger templates

Sanrio Hello Kitty Town, Nusajaya, JB.

Assalamualaikum.

Cerita basi, actually. Cuti panjang Hari Wilayah & Thaipusam kami balik Johor since mak abah plan untuk buat kenduri kesyukuran. Alhamdulillah kenduri went well.

Meraikan hari pertama bulan Februari, hari bekerja untuk org Johor -- kami ke Hello Kitty Town Nusajaya. Sebenanrnya kakak dah lama request nak pergi Legoland. Cuma kami rasa belum sampai masa lagi nak bawa dia kesana, insya Allah tunggu besar sikit. Jadi untuk mengubat hati kakak maka kami bawa dia pergi jumpa Hello Kitty :)

Siapa yang tak suka Hello Kitty right?. Mak dia pun suka. Ayah dia melayan sambil geleng-geleng kepala.

Tiket masuk RM55/pax. Khadeejah free :)



Ada lebih kurang 5-6 aktiviti dalam tu. Setiap activity akan ada cop so setiap aktiviti hanya boleh buat sekali except tea cup rides. Too bad tak banyak gambar yang kami captured. Ayahnya sibuk jaga Khadeejah while mummy taking videos. Aktiviti paling best adalah deco cookies. Dah siap deco boleh makan, part ni siap tambah extra chocolate and glaze pasal tak cukup manis ahaha.

Around 3pm ada Starlight Sing Along. Macam HK parade, gambar tak ada, video ada haha. Depa panggil semua kids nyanyi dan dancing sama-sama. Best. Alia kemahen lagi berjoget-joget sampai mummy dia tak senang duduk. Risau hilang!.

Aktiviti terakhir di Black Wonder. Ini paling syiok, macam amazing race gituw haha. Padahal nak cari satu perkataan je :p

Makan tengahari dalam cafe. Menu nasi goreng & nasi lemak bentuk Hello Kitty, ice cream & mineral water costs us dalam RM35. Standard harga makanan dalam theme park heh.

So far semua pun felt sooo happy. Khadeejah pun sama. Asal ada mini show je geleng-geleng kepala, melambai-lambai tangan. Alia sampai sekarang asyik sebut dapat salam peluk Hello Kitty. So mummy & ayah gumbira.


So, pada geng yang nak pergi, refer websites untuk schedule dan aktiviti. Pergi weekday lagi baik, waiting time tak lama sangat so kids tak boring. 

Misi selepas ini adalah Kidzania. Moga tercapai hasrat nk gembirakan anak-anak. 

Alia Kaiyisah & Ayra Khadeejah, mummy ayah love u. Muah banyak ciked.


0 busy bees:

Post a Comment