Blogger templates

365 hari yang indah.



Subhanallah. Alhamdulillah. Allahuakbar.

Terima kasih Allah di atas kurniaan-Mu ini. Unexpected pregnancy, unexpected delivery, but Allah make it easily for me Alhamdulillah. 

Tough journey at first. Dari selepas bersalin sehingga ke usianya 21 hari. Selepas itu alhamdulillah membesar dengan sihat walafiat. Demam sikit-sikit tu biasalah, so far belum sampai kena warded.




Bersalinkan Ayra Khadeejah ni special sikit. Minggu ke 35 saya kena warded due to early contraction. Sepatutnya that day ada appointment dengan pakar untuk ECV since baby songsang. Tak kesampaian. 

Duduk hospital satu malam. Selepas complete dexa dan ubat stop contraction, still reading 1:10. Jadi untuk mengelakkan baby lemas, moh lah kita masuk OT untuk keluarkan baby. Sobs!.



Emergency ceasarean. Pukul 9.30 malam. Tak sempat jumpa anak sulung dan suami sebelum masuk OT. Tak tahu nak described macam mana perasaan masa itu. Rasa lost. Rasa nak teriak.

Alhamdulillah everything went well. Jam 10.37 malam lahirnya puteri kedua kami. Terus masuk NICU sebab baby prematured, dan mummy ada GBS positive.


Alhamdulillah. Pengalaman manis untuk dikenang. To be fair, Allah kasi rasa dua pengalaman bersalin yang berbeza. Untuk kali ketiga?..wallahualam. Setakat hari ini belum ada perancangan.

Mohon doa yang baik-baik saja untuk Ayra Khadeejah.

Selamat ulangtahun pertama, puteri kedua mummy!. 

Gambar sekarang.


Thanks all. 

Toodles!.


2 busy bees:

Ana Lyana said... Reply To This Comment

hAPPY BUFDAY dEEJA... SI BIBIR SEPSI.. :)

mamaelly said... Reply To This Comment

happy birthday deeja!!!

Post a Comment