Blogger templates

Incomplete Miscarriage

Pagi ni dapat cerita office mate bleeding, most probably miscarriage.

Allahu. Sedih. Teringat cerita lama.

November 2012. Remarks the end of my second pregnancy. Pregnant pun secara tiba-tiba. Tak dirancang. Bila dah tahu, dah happy, dah sayang, Allah ambil dia. Secara tiba-tiba.

Perancangan Allah itu sebaik-baik perkara. Alhamdulillah.

Cuma nak share, miscarriage ni bila jadi, bukan semua simptom dan sakitnya sama. Macam saya, simptom pertama yang oerasan is, all the mood swing pening kepala gone with the wind orang putih kata. Tiba-tiba hilang. 

Second, bleeding. 

Third, sakit perut. Sakit macam dah berlaku dilation pada serviks. Cuma the problem is tissue from pregnancy tu is still in the uterus. Cramp. Ah senang cakap sakit sangatlah.

Nak link kenangan lama kita tu hehe.




Actually kes kita dulu doctor classify as threatened miscarriage. After two weeks (which is tak sempat pun habiskan a week untuk check semula) doc akan scan semula. In my case, masuk labor room, cucuk ubat tahan sakit, bacaan hcg still macam orang mengandung. So depa kabo this is an incomplete miscarriage.

Maka kena lah d&c heh.

Dnc sekejap saja. About an hour. Buat half conscious so boleh nampak semuanya. 

Alhamdulillah, dapat mc sepuluh hari. Berpantang macam orang bersalin about a week lepas itu kerja macam biasa.

And 8 months later conceived budak kecil ni. Alhamdulillah.



0 busy bees:

Post a Comment