Blogger templates

SAMPUL AJAIB.

Ajaib sangat kan.

Yang jadi tak ajaibnya bila tak berisi haha. Ok actually practice benda ni sejak beberapa bulan lepas Alhamdulillah setakat ini perbelanjaan terkawal dan tahu mana duit pergi.

Sebelum ni ada je perbelanjaan tak disangka dan duit hilang tak tau kemana.


Pakai recycle paper, lipat dan stapler hujungnya. So sad kan?.

Ini semua adalah untuk perbelanjaan pergi, balik dan sepanjang masa berada di pejabat. Serta komitmen wajib setiap bulan like mobile bill, half dari yuran tadika kakak (another half by hubster kofs), saving anak-anak dalam TH dan loan MARA tsk.

Dan oh, sampul untuk aktiviti jualan dressuntukkita if ada yang COD.

Tapi sebab dah lama sangat sampul tu wujud, dah tak cantik dan ada yang dah koyak sobs. So marilah kita cari pengganti dia.



Tada!. Kawan baru dalam wallet kita hiks.

That day beli choc sempena Chinese New Year dapat angpow cantik ni. Dari simpan buat pekasam baik kita gunakan ke jalan yang betul. Walaupun tak faham apa dia tulis sebab dalam bahasa cina, sokayyyy. Warna yang meriah tu membuatkan hati rasa tak sabar sangat nak isi duit dalam tu.

Motif?. Ergh.

Eh. Starting this month depa pun ada kawan baru..


Sampul untuk tabung holiday yeay!.

Amboi banyak sangat kau punya sampul kan. Jangan kosong memanjang tak berisi sudahlah haha.

Kita rasa by far this is the practice that suits me well. Masuk sampul simpan dalam drawer. Sebelum ni mencuba sehabis baik simpan dalam saving account semuanya tak berjalan lancar. Ada saja gangguan syaitonirrajim.

Nauzubillah.

Semoga istiqamah dengan cara ini insya Allah.

Toodles!

1 busy bees:

Ana Lyana said... Reply To This Comment

huhuu.. kena try ni....

Post a Comment