Blogger templates

Aktiviti Hari Minggu : DIY Beads Activity

Assalamualaikum. Salam Selasa.

Sejak sebulan dua yang lepas, geng kacik Julee excited cerita tentang weekend activities dengan anak-anak beliau. Terkesima sekejap. Yelah, banyak betul aktiviti boleh buat dalam rumah.

Selalunya asal weekend je pergi mall. Pergi makan luar.

Jadi cuba juga tiru aktiviti beliau. Actually banyak bahan aktiviti boleh beli di Mr. DIY, dan sesungguhnya tempat ni memang selalu menjadi tempat persinggahan kami anak beranak every time ke Bangi. Cuma masa itu agaknya sel otak belum berapa nak berhubung, so tak terfikir tentang aktiviti anak-anak. 



Minggu ini kita buat DIY beads activity yeay!.

Being Alia Kaiyisah yang serba tak sabar, aktiviti ni memang siap dalam masa sekejap. Tak sampai sejam. Memang fun benda ni. At first saya join sekali lepas itu kakak sound. Terus tak kacau dah. Haha.

Satu pack macam ni berharga RM3.30. Murah sangat. Boleh buat dua kali.



Meja Ikea tu actually lama dah buka dan simpan dalam stor. So bila start nak buat aktiviti gini, memang kena pasang semula. Gigih mummy dia buat sensorang. Nasib baik senang. Cuma sakit urat tangan dok pusing-pusing kaki meja tu.

Bilik pun dah kemas-kemas sikit. Plan nak buat bilik tu utk buat aktiviti dan main. So tak sepah satu rumah.



Pengacau nombor satu. Apa kakak pegang semua dia nak sama. Sekarang dah pandai nak merajuk melentik badan dan hentak kaki. Tapi senang pujuk. Bagi ABC block letak atas tilam, maka diamlah dia situ sekejap. 



Hasil selepas satu jam. 

After letak beads tu ikut warna yang betul, letak kertas minyak atasnya (disediakan) maka bolehla mak tolong iron sedikit. Nanti beads tersebut akan lekat antara satu sama lain.

Ok thats all. Jumpa lagi dimasa akan datang dengan aktiviti lain pula ya.

4 busy bees:

izzatul azma mohd asri said... Reply To This Comment

Aku pun sama terpengaruh hehee tapi belinya je la yang banyak sekarang, buatnya belum lagi uhukss

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@izzatul azma mohd asri kena start babe, lepas itu confirm dia sdri yang rekues nak masuk bilik art haha. tp tak bolehla habiskan sekaligus, koyak poket mak nanti kehkoh

antalya said... Reply To This Comment

mya subuh2 hari sabtu dh mintak nk wat art n craft...adeihhh

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@antalya advanced kahkah. aku kabo ke kakak kalau nk buat kena dh makan minum susu mandi dan wangi2. kalau busuk nanti art tak jd. psycho sangat.

Post a Comment