Blogger templates

Ayra Khadeejah



Allahu.

Hebat betul ujian untuk anak kecil ni. Mata mak dia dah rabak bengkak tiap kali tgk gambar. :(

Dah lebih dua minggu demam on off. Demam pertama on her first birthday, 31st March. Tiga hari bagi pcm masih tak kebah, bawa ke hospital Putrajaya. Drip air, doktor monitor temperature bila dah ok, discharged.

Sambung ubat macam biasa. Sabtu malam temperatur spike 39-40 C. Kita risau fit sebab kakak ada history, so off we go to Annur Bangi. Kena admitted. Masa ni doktor dah kabo, darah dia pekat sangat sebab tak makan minum.

Berkampung 2 malam di Annur. Masa discharged masih ada demam sedikit. Sambung makan antibiotik di rumah untuk 3 hari.

Complete antibiotik, sihat beberapa hari lepas itu start demam semula.

Allahu.

Isnin lepas berkampung lagi di EDT Hospital Putrajaya. Bed penuh. Tak boleh nak buat admission. Doktor kanak-kanak datang melawat, sambil mengkhabarkan apa sebenanrnya yang jadi pada Ayra Khadeejah.

Lung infected. Sedikit katanya. Paru-parunya sensitif. Sangat. From what she told me, sensitive lungs due to large number of nebulizers intake.  

Memang Khadeejah kerap ambil neb sebelum ni. Started since she was 5/6 months old tak silap. No, we didn't know that neb could caused this. Kesian Khadeejah. Doctor bagi ubat-ubat with frequent follow ups, plus surat memberitahu bahawa Ayra Khadeejah needs home care by parents.

Now masih dalam perbincangan dengan hubs. Need a lot to think of. Maybe kena pergi minta second opinion, like how bad is bad, how sensitive is sensitive.

Insya Allah. Moga Allah permudahkan urusan kami. Sedikit kami mohon, doakanlah kesejahteraan puteri ini. 

Thanks!

2 busy bees:

mamaelly said... Reply To This Comment

Allahu..kesiannya Deeja...

auntie doakan deeja cepat2 sembuh dan sihat seperti sedia kala ye..

Ann..mu take care jugak kay.dugaan ni..kuatkan semangat...cayokkk beb

Norhidayu Abdullah said... Reply To This Comment

InsyaAllah ann...deeja cepat sembuh
dan diberikan kesihatan yang baik selepas diduga teruk ni..

kau pun, jaga diri.. kau sakit kang sape lak nak jaga bdk2

Post a Comment