Blogger templates

Cerita seram.

Cerita seram ini berlaku di rumah sendiri.

Jeng jeng.

Actually, jarang sangat rasa takut bila duduk rumah sendiri. Hubs outstation pun kadang bertiga dengan anak anak. Sesekali berteman juga lah sama ada babysitter ataupun adik yang dekat IMU tu.

That night, hubs ada di rumah. Tidur dengan anak-anak dalam bilik. Saya duk ralit kemas dapur dan meja makan. Lepas itu ke sinki cuci pinggan mangkuk sikit. Tengah syok melayan buih sabun, tiba-tiba bulu roma berdiri tegak.

Hidung tercium bau wangi.

Aiseh. Lantas cepat-cepat cuci tangan dan tinggalkan sinki. Masuk bilik, pejam mata bawah selimut.


Hari yang lain. Sebelum subuh. Keluar ke balkoni belakang untuk sidai kain. Actually, balkoni belakang ni menghadap ke kawasan playground. Waktu siang memang tak scary langsung. Eh, malam pun okay saja cuma gelap lah.

Tengah sidai kain. Sekali dengar bunyi macam ranting dipatah-patahkan.

Prap prap prappp.

Melilau jugak mata tengok area playground tu. Tak nampak kelibat sesiapa pun.

Bunyi dua kali. Tiga kali. Empat kali. Tak tahan terus tutup pintu masuk bilik semula. Haha. Nasib baik tak jadi mcm movie scary yang selalu kita tengok. Kalih ke belakang tetibe je ada sesuatu kan kofkof. Ok tak mintak pun jadi mcm tu, moga dijauhkan.


Sampaikan dekat hubs. Dia kata kena baca Quran banyak banyak. Bukan banyak sikit kofs. Lepas tu kena selalu pasang ayat Ruqyah. Yelah, dah masuk 7 tahun duduk situ, apa yang duduk sekali pun kita tak tahu.


7 busy bees:

izzatul azma mohd asri said... Reply To This Comment

Rumah aku pulak malam je sibuk je orang atas menukang la, ketuk lesung lah.. walhal rumah aku tingkat 5, atas sekali haha. Serammm je nak tidur memalam mesti pasang Ruqyah. Laki pun sebelum 8 aku dah suruh sampai rumah, kalau dia main futsal ke balik lambat ke apa mesti ajak adik teman dok rumah. Penakuit aku ni AHAHA

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@izzatul azma mohd asri Babe, bab lesung batu, main guli, tarik kerusi meja itu dah biasa dengar hehe. Yang ni kurang biasa sbb sendiri rasa kan heh.

nanonano said... Reply To This Comment

kehkeh, prap pap pappp bunyi org umah sbelah mkn kopok kottttttt

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@nanonano Eh eh seram pulak bunyi dia makan kepok eh kahkahkah

NURUL JAMIAN said... Reply To This Comment

hahaha jiran makan keropok ko kabo na

Ana Lyana said... Reply To This Comment

huhuhu, serammm... kan kakak alia pernah nampak gak kan kat dalam rumah...

Norhidayu Abdullah said... Reply To This Comment

apsal smua org citer seram ni...

Post a Comment