Blogger templates

Frozen Puff Pastry

Auwww. 

Sweet sangat rasanya minggu ni. Rajin sangat masak dan prepare frozen food. Apehal sebenanrnya ni haha.


Sejak oven berada di atas lantai (kadang atas lantai, atas kabinet, atas meja as long tempat yang boleh dicapai) rajin betul baking. Rajin ke?. Ala, malu nak kabo benda senang aje, pakai instant pastry pulak tu haha.

Sekarang ni kalau boleh semua benda nak yg mudah saja. So tak perlu duduk dapur lama-lama. Gitu. 


Gambar first ni tuna puff. Kita pakai tuna ready made. 

Yang kanan pineapple puff. Terlior dengan Mc Donald punya lantas merajinkan diri buat jam nanas. Potong nanas in cube, rebus dengan sedikit gula. Agak dah masak, masuk sedikit campuran tepung jagung. Tutup api bila dah mendidih dan sejukkan.

Masuk dalam puff. Hujung-hujung tu tekan dengan garfu. Masuk bekas dan simpan dalam freeze.


Nak bake, keluarkan dari freeze, terus masuk oven. Tak perlu nak defrost pun. Gambar ni rentung sikit. Terlupa ada benda dalam oven. Nampak sangat busy. 

Oklah. Kalau rasa boleh tiru, silalah tiru. Sebab benda sedap dan senang. Lepas ni nak tunggu resipi homemade pastry daripada Juli. Harap dia tak lupa lah ngeeeeee.




1 busy bees:

Ana Lyana said... Reply To This Comment

hoi rajennnnnya ann.. kikiki

Post a Comment