Blogger templates

Review : Qaseh Gold Junior

Alhamdulillah.

Masuk minggu ke-tiga Alia Kaiyisah dan Ayra Khadeejah consumed Qaseh Gold Junior.

Itu pun selepas beberapa rakan cadangkan untuk bagi as supplement. Maklumlah anak-anak saya kerap sakit, kerap masuk hospital. Latest was Ayra Khadeejah sobs.

Google internet dan terjumpa agen area Putrajaya. Pagi tu sms, tengahari dia deliver. Good service thank you. So warga Putrajaya yang nak order boleh sms/w.app +60134922748 Nurrul Akhmar.




Actually banyak review baik dari penggunaan Qaseh Junior ini, boleh google sahaja. Kawan-kawan terdekat pun ada yg amalkan, even adik sendiri pun suggest bagi benda ni pada anak-anak. Main concern saya adalah nak tingkatkan immune system depa berdua supaya kurang sakit. Bukan tidak sakit langsung ya, itu macam mustahil pulak hehe. 

So far selepas tiga minggu, nampak jugak la nak sakit tapi tak jadi sakit. Faham ke?. Hehe. Macam kakak sekali dua dh bersin-bersin hidung berair macam nak selesema. Bila selesema confirm lepas itu demam. Tapi kali ini hidung berair sehari dua then kering. Alhamdulillah.


Saya bagi setiap hari, 2.5ml untuk Ayra Khadeejah dan 5ml untuk Alia Kaiyisah. Khadeejah tak ada masalah nak bagi, picit je syringe nganga la mulut dia walaupun terpaksa kofs. Kakak ada masalah sikit. Nak pujuk kadang sampai bergaduh-gaduh. So solusinya adalah makan di tadika on weekdays. Balik tadika bukan main excited cerita sedapnya madu (dia panggil madu, nak sebut supplement tak pandai lagi heh). Weekend pula memang berhempas pulas memujuk. Gaduh pun gaduhlah janji makan supp haha kejam kan mak dia.

Dia kata benda itu rasa masam bila makan dekat rumah. Exaggerate sangat taw.


Sekarang pun dah jarang-jarang makan luar. Bukan apa, nak kurangkan perasa-perasa dalam foods anak-anak. Mana lah tau itu mungkin penyebab depa kerap sakit-sakit wallahualam. Kita tak tahu, kita cuma boleh usaha.

Insya Allah. Lain masa saya akan blog-kan semua supplement/makanan sunnah yang dah saya beri pada anak-anak. 

Jumpa lagi.



2 busy bees:

izzatul azma mohd asri said... Reply To This Comment

Kasih pun makan Qaseh Gold Junior ni. Dekat setahun dah.. Nampak lah kurang sakit, kalau batuk cepat sihat :)

Semoga sihat selalu ye Alia dan Deeja

nanonano said... Reply To This Comment

over ko siap pkai syringe tu. ekekek

Post a Comment