Blogger templates

Avani Sepang Gold Coast.

Assalamualaikum.

Itu nama apak mertua saya kofs

Alhamdulillah. Berjaya juga redeem voucher Avani Sepang Gold Coast buat kesekian kalinya. Dah beberapa kali terpaksa cancel sebab cuti tahunan habis hiks. 

Kami sampai lebih kurang jam 4.30 petang. Masa itu air laut tengah pasang, so breathtaking. Jika tidak diambil kira warna air laut, resort ni boleh dapat empat setengah bintang dari kami sekeluarga.


Checked in process was smooth. Tunjuk saja voucher dan confirmation later. Transport sepanjang berada di dalam kawasan hotel adalah buggy. 

I was told that our room rate was RM700 per night. Traveller's Palm Villa lower level. Ouch, we probably will not spent such amount of money for a night stay heh, sebab itu Allah bagi rasa free kan?. Alhamdulillah.

Cantiknya warna sofa lahai. 

Happy faces. 

Kemain seronok Alia sebab dapat tidur hotel dan dapat ponteng sekolah kahkah. Adik as usual tak ada perasaan, eh perasaan dia nak berjalan saja sekarang. Tinggal sekejap confirm lepas itu nampak dia dah atas lantai. 


Room no 033. Tak ada ong kalau ikut orang cina. Haha tak apa janji free. Benda pertama yang Alia tuju once masuk bilik adalah cermin. Ergh macam besar sangat ja budak ni. Dia kata cermin besar sangat, tinggi sangat -- kakak tak sampai nak tengok. Ngade taw.

Jadinya setiap kali nak sikat rambut, dia akan berdiri atas katil untuk lihat diri sendiri.

Bilik adalah luas. Boleh bentang toto dekat lantai. Tilam super comfy. Ada day bed tepi tingkap. Shower dan toilet berasingan. Nampak pintu besar tu?. Sebelah kiri toilet, sebelah kanan shower. Ada window shade. Agak-agak nak mandi sambil tengok air laut, sila buka shade, if not boleh tutup.


Sedap sangat tilam sampai malas nak bangun ye anak-anak. 

Sampai pun dah petang jadi tak sempat nak join aktiviti yang ada. Unless cycling which hubs saja yang pergi. Tak ada tempat duduk for baby and toddler yang attached with the bicycle so kami tak dapat nak join.

Below are list of activities yang ada di Avani Sepang. Ada yang free for guests dan ada yang kena bayar. 


Petang itu dinner di restoran seafood berdekatan hotel. Itu kita blog later.

Malam just stay di dalam bilik, sambil minum coffee duduk di balkoni dengar bunyi air laut. Eh bunyi budak-budak ketawa menangis as well. Channel TV quite interesting. Lepas kenyang masuk bawah selimut terus semuanya ketiduran sampai esok pagi.

Actually ada live band dekat pool area. Memandangkan ada anak kecil rasa tak sesuai nak join the crowd.


Sejak-sejak ni, kalau nak ambil gambar, macam-macam post dia buat. Well, dah anak dara katanya kan kofs.

So the following day, 7.30 am budak-budak dah bangun dari tidur. Lepak balkoni ambil angin laut yang sedikit panas. Air laut surut. Nampak pasir dan selut. Ok part itu memang sedikit mencacatkan pandangan Avani. 

Had our light breakfast dekat dalam bilik. Around 10.30 am kami dah checked out. Banyak urusan nak diselesaikan di Putrajaya sementara cuti ni.



Family portrait before we go back. Terima kasih kepada brother in law yang captured this beautiful moment. Muka hubs memang cenggitu tak kira apa suasananya. Abang polis katanya kofs.

Insya Allah ada lebih rezeki lain kali kita stay dekat Hibiscus pulak ye. Eh?


7 busy bees:

sharEna said... Reply To This Comment

perlu ke sorok badan belakang encik polis begitu? mcmkan besar sangat badan awak tu hohoho tak baik sentap2 =P

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@sharEna itu bukan menyorok. Itu sebab aku peluk dia dr belakang haha.

mamaelly said... Reply To This Comment

wah bestnya Ann...

Wan Zul said... Reply To This Comment

Pergghh bestnyer..

Wan Zul said... Reply To This Comment

Pergghh bestnyer..

Norhidayu Abdullah said... Reply To This Comment

aku pun nak komen sama mana ena..tak payah nak menyorok sangat lah
patut dia abg polis sorok belakang kau.. hahaha
tp best giler weh dpt dok bilik rm700 free...
memang sgt berbaloi lah dgr dia tarbiah buat promo kan..
aku nak cuba lah.. kasik citer details skit camne nak dpt voucher free

nanonano said... Reply To This Comment

cane ko dpt free??
xpuas hati gak ni. hahahha

Post a Comment