Blogger templates

Cooking Channel : Donut Showdown Season 2

Assalamualaikum.

Current TV show yang ku tunggu-tunggu setiap hari adalah Donut Showdown. Itupun selepas MKR season lalu berakhir beberapa bulan lepas. Ini dah nak start season baru, confirm terpacak depan TV dan berebut remote dengan kakak. Heh.












The judges.

Judges dia agak ekstrim juga bila bagi komen. As far as I know depa pun pembuat dan pemakan donut. Pemakan?. Aduhai teruk betul vocabnya pun tsk.

Show dia banyak episod. Kalau dekat Channel AFC, satu jam ada dua episod. Setiap episod ada theme dan satu bahan wajib yang perlu ada dalam donut. 
















Saya bukan peminat donut, tapi peminat show masak-masak macam ni. Kalau tengok MKR, atau Rest Redemption -- memang suka salin resipi dalam buku atau handphone. Kalau korang suka makan donut, atau suka buat donut boleh refer resipi dekat foodnetwork. Ada resipi dari peserta dan juga the judges.

Of course lah ada ramuan depa yang kita tak boleh guna. Pandai-pandailah adjust situ hehe.



Oh btw. Saya kagum sangat dengan benda atas ni. Tak tahu apa nama dia. Tengok depa masukkan adunan donut lepas itu picit-picit keluar terus bentuk donut masuk dalam minyak panas.

Oklah kalau suka boleh tengok show ni every Monday to Wednesday 7pm dekat channel 702.


0 busy bees:

Post a Comment