Blogger templates

Jangan bersedih. Allah Kan Ada.



Assalamualaikum.

Berjaya mengharungi kursus selama tiga hari di Sungkai, Perak bersama anak-anak dan suami. Hehe, kalau boleh semua nak mengekor kemana-mana. Anak emak sungguh.

Cerita kursus kita blog later.

Actually, saya sedang memujuk hati yang lara. Sabtu lepas, selepas sesi jalan-jalan dan selesai urusan membaiki hand phone suami, on the way pulang, saya bawa kakak ke toilet untuk melepaskan hajat. Masuk baby & kids room. 

Bag letak dekat atas kabinet kecil. 

Selesai urusan kakak, kami keluar dan terus ke parking lot. Balik. Dah separuh jalan baru saya tersedar bag saya tak ada. Tertinggal. Dalam toilet. Sobs.

Terus call bank minta terminate card. Patah balik ke The Mines, masuk toilet yang sama. Allahu, rasa nak tercabut jantung tengok bag dah tak ada. Nangis, sebab sendiri cuai. Lepas itu semua benda yang selalunya saya tak bawa, ada dalam bag. Ic, mykid anak-anak, kad bank(s), kad insuran, kad pekerja, license dan sedikit duit. 


Tak lama lepas itu, saya log in online banking sebab nak transfer duit ke akaun suami. Ada dua debit sale dalam hari yang sama. Satu yang satu buat before bag hilang, satu lagi unknown transaction. Pujuk hati lagi.

Masa itu perkataan kalau memang berlegar-legar dalam kepala. Kalaulah saya tak ke toilet, kalaulah saya pass bag kepada husband sebelum ke toilet, kalaulah saya tak ke The Mines hari itu, dan the list goes on.

Redha.

Ya. Rezeki kita bukan semuanya milik kita. Moga lepas ini saya lebih berhati-hati dan tidak cuai lagi.

4 busy bees:

Norhidayu Abdullah said... Reply To This Comment

InsyaAllah Ann.. ada rezeki kat tempat lain tu..
sempat lagi tu gi guna debit kad kau..

nanonano said... Reply To This Comment

aloloooo...omey ngat gmbr dia nangis, hehe

juelee said... Reply To This Comment

alo sayam bertabah ye... insyaallah ada rezeki lain

Intan and The Boys said... Reply To This Comment

insya Allah nanti Allah ganti yang lagi best ye Ann.

Post a Comment