Blogger templates

Free Preschool Worksheet

Assalamualaikum.

Mak-mak malas, macam gini lah kekdahnya kofs. Semua google search dan print. Buku-buku semua dah tak beli. Kalau beli pun buat sakit hati, sekejap ja semua menghilangkan diri.

Actually, banyak juga worksheet yang printable. Tinggal lagi nak pilih mana yang sesuai. 

Memandangkan cuti sekolah dah bermula, dan Alia Kaiyisah stay di rumah dengan remote TV yang 24jam dalam bag dia, maka tidak boleh tidak memang kena ada worksheet ni. At least dia leka sekejap buat kerja dan tak ingat tv sahaja.


















Salah satu favourite saya.

Web ni sediakan free printable worksheet ikut usia anak-anak. Selalunya saya print aktiviti preschool. Simple add and subtract. Mengira dan tulis number. Activity yang provide number dan kita kena color. Gitu.

Aktiviti kakak more to math. Dia suka mengira.


So far simple add dia dah boleh buat dengan jayanya. Subtract kurang sedikit, tapi akan diperbaiki dari semasa ke semasa. Selagi dia minat, selagi itu kita bagi dia worksheet untuk dia hadap haha. Cuba kalau saya sediakan colouring book, sampai sudah tak siap.


Ok. Semoga berfaedah entry pendek ni. Tak sempat nak menulis panjang-panjang. Workload banyak, dan sedang prepare hands over kut-kut permohonan cuti saya minggu depan diluluskan hiks.

Till then. 

0 busy bees:

Post a Comment