Blogger templates

Resipi : Mushroom Cheese Springrolls

Assalamualaikum.

Bukan main lagi tajuk nak gempak saja haha. 

Alhamdulillah, sejak Ramadhan pertama sehingga kini baru sekali keluar membeli di bazar Ramadhan. Itupun husband yang pergi, saya belum ada kudrat nak meredah lautan manusia.

Hari ni nak share resipi popia. That day pergi beli groceries, sempat capai kulit popia. Dalam kepala nak buat popia crab stick resipi kawan blog Yun Nasir malangnya crab stick tu lupa beli heh. Intai dalam kabinet ada cendawan dalam tin, ada cheddar cheese dalam fridge maka terhasillah resipi ini.


Resipi asal menggunakan cendawan shitake. Saya gantikan dengan cendawan dalam tin sebab shitake ada sedikit bau yang agak kuat. Takut tak tertelan popia tu nanti hehe.

make sure kena stir fry menggunakan butter untuk rasa lebih lemak berkrim. 


Resipi tadi menghasilkan lebih kurang 18-20 biji popia saiz sederhana. Served with mayo dan chili sauce. Boleh juga frozenkan, dah jimat masa you all nak prepare kuih muih untuk berbuka.

Ok selamat mencuba resipi sapsapsoi ini hiks.

1 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

dah mne gmbr popianye???
hoiii citer terbantut.

Post a Comment