Blogger templates

Her 5th birthday celebration.

Assalamualaikum.

As usual eh, cerita peram lama sebab baru dapat gambar dari teacher.

Sebenanrnya saya dapat tahu tentang majlis ini agak lambat, so memang tak sempat nak prepare apa-apa sangat. Nak baking memang kelaut dalam lah since Khadeejah masa itu baru 10-11 bulan dan saya masih tutup kedai. Minta idea kawan-kawan dari whats app group maka terhasillah goodies bag berisi ribena dan roti gardenia. 

Sehari sebelum itu, rushing balik kerja bawa kakak pergi Alamanda untuk cari dress. Kakak kabo kena dress yang boleh kembang-kembang macam princess. Aihh mana lah mak nak cari in less than 12 hours. Masuk Parkson jumpa dress sempoi janji boleh kembang walaupun dia tak berapa suka. Haha, Saya cakap kat kakak, awak nak kembang awak ambil. Kalau taknak esok awak pakai jubah. Dan-dan buat muka cencurut tapi tetap mencapai dress tadi kohkoh.


Haaaa nak kembang macam kawan elsa tu katanya tapi takpelah yang penting dapat kembang sikit jadiklah nak ye.

Lepas beli dress laju-laju ke Bakers Cottage. Tak ada pula kek yang berkenan di hati. Ikutkan kakak sokmo nak kek frozen. Cukup-cukuplah nak oi demam frozen dah mak awak ni hah. Jadi nak tak nak, kita pilih mango cheese cake. Add wording sikit atas dia. Settle.
 

Jeling-jeling member punya kek frozen. Tak puas lagi agaknya dengan kek frozen birthday dia masa celebrate dekat rumah hari tu ergh.


Happy Belated Birthday kakak. Mommy sayang kakak dunia akhirat. Terima kasih banyak sebab tak lupa tapaukan kek kakak untuk mommy. Eh eh, mommy takde suruh tau kohkohkoh.


1 busy bees:

nanonano said... Reply To This Comment

hamboihh syiok ler stahun bape bijik kek neh

Post a Comment