Blogger templates

Tuah ayam nampak di kaki. Tuah kita siapa yang tahu.

Assalamualaikum.

Kemahen lagi tajuk. Saja ja kot la boleh tarik ramai reader masuk dalam blog kahkahkah.

Actually ni cerita lama. Bos husband balik dari outstation di Sibu Sarawak. Bawa balik 3 kotak besar udang galah. Dua kotak suami dah lanting ke staff di airport dan bawa balik cuma sekotak sahaja.

Bila ku buka kotak, masya Allah nak pengsan tengok. Yelah selalunya masak udang sama size dengan jari je. Ini besor lengan rasa loya sebbaik tak muntah tao. Exaggerate sangat kan.

Dalam kepala tak boleh digest apa nak masak dengan udang besor gini. Sudahnya dengan bantuan geng Whatsapp, saya siang dan cuci bersih, susun atas baking tray. Buh butter, garam, pepper, parsley dan cheese lantas masuk dalam oven. Bakar 20 minit dengan suhu 200 celcius.


Nampak tak tu, mengembang kepala dia besor telapak tangan, Euw ngeri.

Rasa jugak sikit, sedap sebab ada cheese kahkah tapi tak boleh telan banyak. Kembang semacam haha memang bukan favourite saya sangat la udang ni. 

Btw thank you boss lain kali pergi Sarawak bawak balik kek lapis pula ya. Eh eh macam bos saya pulak kan kofkof.

6 busy bees:

nadeera said... Reply To This Comment

rugi la bawa ko balik kg laki..semua pun tak mkn.. :-P hahahah

nadeera said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
♥z@z@♥ said... Reply To This Comment

teruja kte msuk blog awak tgk tajuk..ingat menang iphone6s..hihihihi

miDguRL said... Reply To This Comment

kak, mntk resepi kak..leleh2 airliur kite kak
hahahah

Maimun Razali said... Reply To This Comment

dapnyeeeeee

Dewi Aja said... Reply To This Comment

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment