Blogger templates

Ekspo Buku Islam Antarabangsa 2015. Kompleks Perbadanan Putrajaya.

Assalamualaikum.

Alkisahnya, last week adik saya datang ke rumah. Katanya dari ekspo buku di bangunan Perbadanan Putrajaya. Mula-mula macam tak berminat sangat, tapi bila dia inform ada workbook murah untuk preschool dan primary, maka ajak juga lah husband ke sana, itupun dah hari-hari terakhir ekspo.


Betul-betul murah i tell you.

Pergi pun dah petang, tengok khemah depan dan dalam bangunan, agak kecewa sebab tak ada buku yang dikehendaki. Pusing dua tiga kali, tak sangka bump into my brother haha. Aih sejak kerja Bangi kemain asik ulang alik Putrajaya je ye kofs.

Dia tunjuk satu booth yang tersorok nun di belakang.


Memang best lah memilih buku murah macam ni. Semua pun main ambil saja, masa nak membayar kita sort semula. Orang pun tak ramai. Tak ada adegan panjat pagar kohkoh.

Kebanyakan buku yang saya pilih adalah untuk standard 1. Advanced sikit haha. Kemudian ada buku colouring sikit, buku mommy dia sebuah dan kad besar cara-cara ambil wudhu' dan perbuatan baik pada ibu bapa. Oh, yang itu untuk Alia Kaiyisah, sebab asal nak solat je sokmo terjerit-jerit dari dalam toilet tanya lepas ni apa, lepastu apa. 


Buku standard 1 konon nak buat sesikit once cuti sekolah bermula. Tapi nampak gaya macam tak sempat je hahaha.

Untunglah dapat anak terlebih rajin *muntahhijau*.


0 busy bees:

Post a Comment