Blogger templates

Langkawi : Travel Dengan Tambang Murah.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, ada rezeki kami sekali lagi untuk holiday dalam negeri dengan tambang murah. Being me memang selalu excited setiap kali AA buat free seats, atau low fares, tapi dengan anak-anak yang selalunya takut naik kapalterbang (mak dia pun sama sebenarnya haha) especially Alia maka nak travel selalu dengan flight agak susah.

Bukan takut apa tau, everytime take off dan landing dia selalunya akan sakit telinga sampai meraung-raung dalam flight tu. Kasihan sangat.


So ini adalah tiket kami last week ke Langkawi. Flight time satu jam pun boleh jadi drama atas awan, so jangan berangan nak pergi jauh-jauh ye kofs.

Kami bertiga total tiket adalah RM58 return while Ayra Khadeejah RM106 return. Dan oh, nak mentioned fees for infant dah naik RM6 return :(

Nak tahu macam mana nak dapatkan tiket murah?. Well, kunci utama adalah sabar satu juta kali. Selalunya saya log in around 2-3am in the morning. Tiket Langkawi saya dapat masa log in pukul 7 am, tiket HCM dulu around 5am. Nak lagi mudah, sila key in siap-siap nama guest dalam guest list yang ada dalam akaun kita. 

So far memang itu saja cara saya. Kalau dah login pun masih tak dapat means tak ada rezeki lah tu. Sila cuba lain kali. Gituw.

Oklah, next entry tentang jjcm kami sekeluarga ke Langkawi. This time, a lot better berbanding kehadiran kami ke Lgk semasa bujang dulu hiks.

1 busy bees:

Ana Lyana said... Reply To This Comment

Ann, plsla ingat aku nanti time free seat AA again.... text aku tau... teringinnn nak tiket murah ni...

Post a Comment