Blogger templates

Idea.

Assalamualaikum.

Idea memang macam-macam sekarang ni. Nak melaksanakannya yang payah ngehngeh.


Buku-buku ini hasil beli online dari BoofCafe masa sale hari tu. Murah. RM13 per book tak silap. Ada kombo untuk 4 buku idea bekal/bento ni tapi masa saya nak beli dah sold out. 

Idea ini saya realisasikan dengan membuat schedule sebulan untuk breakfast dan lunch. Oh sebut pasal lunch ni actually saya tersuka dengan idea meal prepatarion dekat IG. Tapi itu kita cerita later hiks.


Banyak sangat resipi boleh tiru. Tinggal rajin dengan tidak saja kofs.

Buku ni dikeluarkan oleh Chef Azian. Setiap satu menu dia terangkan macam mana cara penyediaan. Paling best, dalam resipi bekal sekolah ada disertakan senarai sos, apa yang sesuai untuk match-kan dan caranya sekali.

Kalau suka boleh check BookCafe untuk dapatkan buku-buku tersebut.


Semoga idea tidak tinggal menjadi idea sahaja. Semoga menjadi dan istiqomah. Allahumma ameen.

Toodles.

0 busy bees:

Post a Comment