Blogger templates

Langkawi Hotel : Murah & Selesa

Assalamualaikum.

Anak-anak tido. Mohler kita kasi satu lagi entry Langkawi. Entah bila nak habisnya pun kan kofs.

Trip kali ini saya tak berkesempatan nak book Rumah Persekutuan Langkawi (Federal Villa Hotel). Maka kami online booking sahaja as usual. Web favourite antaranya adalah Agoda, AirasiaGo dan Booking.com, whichever yang offered us a lower price.

Kami memang jarang sangat stay dekat high end hotel. Sebab kebanyakan masa dihabiskan di luar. 

Amara Motel Langkawi.


King size bed dengan harga RM176/2 nights stay (from Booking.com). 

Pros : Bilik besar, bersih, ada window, depan belakang ada restoran, ada kedai runcit. Walking distance to building lama HIG dan Coco Valley. 

Cons : Furniture nampak agak lama, tilam keras sakit badan kofs, hallway sempit dan gelap, no kettle which is benda penting untuk kami yang ada anak kecil.

Bolehla for short stay. 




Third night kami stay di Hotel Bahagia (from AirasiaGo), atas suggestion besan Alhamdulillah worth the money. Hotel bersebelahan dengan Restoran Wan Thai yang famous ittew.

RM68/night with breakfast.

Pros : Bilik sangat cantik, katil best siap ada pillow extra, ada coffee and tea making, kettle, sejadah dan shower yang buat rasa tanak keluar toilet kehkeh.

Cons : Size bilik kecil, as for us kena jalan one by one kalau tak nanti berlanggar haha. 


That's all. Moga entry ini bermanfaat. 

Toodles.
 

4 busy bees:

miDguRL said... Reply To This Comment

baby langkawi eh :-P

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@miDguRL choih!

nanonano said... Reply To This Comment

airasia go tu blh last minit booking ke cane
tgk gaya mu mcm last minit tuko hotel
nanti ajor aku eh
lg 2bulan. ermm xtao ade rezeki x jejak sana

Ann Ilias said... Reply To This Comment

@nanonano sorry lupa nak mentioned semua hotel adalah dlm mode pay later. means kita book dulu kendian bayar once check in. tp kena book dengan credit/debit card. sebab kalau kita kansel atau last minit tak jadi pergi, depa akan charge through card.

ok nanti borak later.

Post a Comment