Blogger templates

Resipi : Donut Gebu Gebas

Assalamualaikum.

Hari ni nak share resipi donut. Ah nampak macam senang, mudah saja kan tetapi hakikatnya saya dah banyak kali dikecewakan sobs. Saya dan yis tak ada chemistery omputih kata.


Resipi yang saya gunakan hasil sharing dari geng w.app.

Actually saya ni agak cepat juga frustrated bila cuba sesuatu lepas itu turned out tak seperti sepatutnya haha. Banyak kali kot belajar buat donut tapi failed. Kasihan sungguh.

Masa nak try resipi ni for the first time, yeast tu saya beli lebih haha. Buat pun agak teliti, sikit-sikit belek resipi, gitu. Takut pisang berbuah banyak kali hahaha.


Make sure yeast korang berbuih macam ni ya. 

Satu adunan saya dapat lebih kurang 11 biji donut. Gebu dan gemok. Puas makan. Setakat hari ini dah tiga kali saya mengulang buat pakai resipi yang sama. Anak-anak suka, suami apatah lagi kofs. Terfikir juga dalam kepala untuk buat stock frozen since tak lama lagi saya dh kembali bekerja dan kakak pun dah mula sekolah. 


Ok geng selamat mencuba. 

Jangan lupa beli yeast lebih sikit, manatau ada yang rosak, takdelah nanti nangis dibucu kc sebab tak dapat buat donut mihmih.

Toodles.

0 busy bees:

Post a Comment