Blogger templates

Hello First Gold!

Assalamualaikum.

Selepas dua tahun menjeruk rasa dengan pakej Celcom yang murah tapi menyakitkan jiwa, alhamdulillah early this month berjaya melepaskan diri dengan jayanya. Eceh. Exaggerate sangat. Ini macam keluar mulut naga, masuk pulak ke mulut buaya akakaka.

Actually dah few weeks terbaca tentang plan baru dari Celcom ni. Agak menarik juga compared to plan sekarang ni yang automatically subscribed by Celcom itself once kontrak lama tamat. Pepandai je dia tao. Kita tak ada cakap setuju pun heh.



See. Menarik bukan, especially part carried forward unused internet dan unlimited calls and sms to all networks hiks.

Kalau sebelum ni, plan yang Celcom pepandai subscribe tu, internet cuma 500MB, RM28 per month. Belum campur dengan bill untuk calls dan sms-es. Roughly monthly commitment around RM70. Sekarang dengan Celcom First Gold, monthly commitment ku hanya RM80, with unlimited calls (kecuali talian bebas tol 1300/1800) dan sms-es serta 10GB internet per month. Muntah darah mak nak habiskan ngehngeh.

Actually ada few lagi plan baru tapi tak sempat nak khatam. Nak tgk kalu, sila terjah website Celcom.


Basically ini perbandingan di antara Celcom First Gold dan plan daripada beberapa telco lain. Yang kuning tu ai tak berapa heran sangat sebab nampak agak berbaloi juga. But the green one tu hmmm, masa survey sebelum ni agak terkejut juga sebab RM98 per month, and you only got 1GB monthly internet huhu. Kedekut nau.

Interested?. Kalian boleh kunjungi mana-mana cawangan Blue Cube yang berdekatan. Untuk First Gold plan ni, bayaran permulaan sebanyak RM84.80 (termasuk GST yeay!) akan dikenakan. 

Oklah no offence. Yang penting mak happy sebab dah tukar plan.



Okbai. Take care people.

0 busy bees:

Post a Comment