Blogger templates

Next Direct UK

Assalamualaikum.

Cerita basi tentang shopping. Ini merupakan website kegilaan mak-mak dalam group Sistahood few months before raya. Saya yang kental hati pun akhirnya terjebak membeli sekali. Eh bukan sekali tapi tiga kali. Cair terus kekentalanku ceh.

Dulu-dulu zaman shopping baju from oversea gigih pm personal shopper yang offer rate dan upah yang rendah. Dapatlah membeli 12 pasang baju dengan harga RM250. Murah. Tak percaya?. Tengok saja harga baju Anakku, Disney, Kiko dll kadang harga tiset kosong melampau-lampau sampai RM60-70 sehelai. Nangis airmata darah tengok.

Cuma nak beli from oversea ni kena sabar. Kena tunggu etlis 2-3 minggu.


Tapi sekarang tidak lagi hiks. Dengan Next Direct, segalanya di hujung jari anda. 

Seriously, customer service depa ni terlampau efficient. Bermula dari saat kita selesai membuat bayaran, bertalu-talu email masuk dari confirmation of purchase, delivery status, sampailah ke feedback/review selepas barang sampai ke tangan kita.

Delivery direct from Leeds UK. Ke Malaysia mengambil masa cuma 4 hari sahaja. I was once, dapat barang dalam 3 hari saja, masa itu dah dekat nak raya. Kalah pos yang tidak berapa laju tu, makin nak raya makin slow eheh.

Nak lagi best, dengan setiap pembelian RM150; akan dapat free postage.


Delivery kedua oleh Next Direct.

Sesungguhnya setakat hari ini memang saya puas hati dengan kualiti kainnya. Dari tops, ke jeans jeggings, trousers, t-shirts semua pun okay. Cuma in terms of sizing memang kena study lagi haha. Maklumlah anak sulung saya kan saiz badan tak kena dnegan umur. That day beli trousers dan jeggings agak pendek sikit. Tapi takpelah, now tengah "in" pakai seluar pendek-pendek ni kan, kita pejam mata jeklah kihkoh.


Ok lew kalau you all interested boleh serbu website tersebut. Banyak baju cecantik especially untuk babies. Sebbaiklah saya takde baby kecik lagi kalau tidak meroyan lew tiap hari pun nak shopping kofs.

Siapa kata duit tak habis bila tak keluar shopping, hergh.

Pompuan. Tak dapat offline, dia beli online. Pastu bising bila duit licin .

Pfft.


1 busy bees:

rohaida omar said... Reply To This Comment

saya hari2 tengok tapi takut nak beli.. heyyyy nak beli jugak laaaa... hihihi

Post a Comment