Blogger templates

Noxxa : Resipi Laksa Johor

Assalamualaikum.

Lama betul tak update projek memasak dengan Noxxa. Kesian dia. Duduk je dendiam atas kabinet tu kan.

Oklah hari ini kita show off sikit.

Resipi basi. Laksa Johor. Dah update dalam instagram sebenarnya tapi takpelah kasik chance Noxxa femes dalam blog pulak deh.


Nah. Ini resipi all-time-favourite. Atas nasihat adik, tambahkan segenggam daun kesum. Pergh memang terangkat beb.

Anyway, jangan pernah sesekali menderhakai resipi haha. Last time buat kita pakai ikan sardin, didn't turns out well. Sudahlah tak berasa sedap, kena condemn secara terang-terangan pulak tu. Aih, mommy is sentap you know.

So nasihat kitew, pakailah ikan seperti yang tertera di atas sahaja. Jangan pepandai nak derhaka nanti buruk padahnya kehkoh.


Malas sangat. Copy paste dari instagram saja hiks.

Cara memasak lebih kurang sama, yang berbeza bila tumis dia ada rasa garing berminyak tu dap jugak. Yang version rebus dan menyihatkan ni rasa biasa macam laksa rebus yang lain.

Boleh juga nak tumis dalam noxxa. Lepas rebus ikan, lenyek (atau blender untuk dpt texture lebih halus), simpan dalam mangkuk lain. 

Tekan button Stir-Fry. Masukkan minyak dan tumis bahan ikut cara di atas.

Selesai.

Itu sahaja. Selamat mencuba.


0 busy bees:

Post a Comment